Uredničke muke: kako vam udovoljiti, zavoditi vas i namamiti na čitanje

Uredničke muke: kako vam udovoljiti, zavoditi vas i namamiti na čitanje

Uredničke muke: kako vam udovoljiti, zavoditi vas i namamiti na čitanje
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.02.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Pixabay

Kategorija: Psihologija

Iza nas je prvi mjesec 2018. godine. Mjesec kada obećamo sami se sebi kako je ovo novo poglavlje u knjizi koja ima 365 praznih stranica. Stranica koje ćemo ispisati novim pustolovinama, odlukama i lijepim uspomenama. I, naravno, mjesec neizbježnih novogodišnjih odluka.

Sada kada smo se malo odmaknuli od početnog entuzijazma, kako stojimo? Jesu li od naših novogodišnjih odluka i velikih planova ostala samo mrtva slova na papiru?

Ono što mogu reći za sebe je da sam neke od tih odluka provela u djelo i još uvijek ih provodim. No, što je s onim ostalima? Ako već nisu zaživjele, jasno je samo jedno: očito mi nisu bile dovoljno bitne! Tako to obično ide iako se volimo zavaravati kako ne stignemo ili nemamo vremena. Vjerujte mi, stvari koje su nam važne i koje želimo su upravo one koje i ostvarujemo. Sve ostalo su slatke priče i pričice koje rado pričamo sami sebi kako bismo pronašli opravdanja, isprike i kretali se linijom lakšeg otpora. Čujete li i vi nekada taj glasić koji vam govori kako nešto ne morate napraviti, kako ne stignete, kako to zapravo i nije tako važno? Taj gad zbilja nekada zna biti glasan. Ali, samo zato što mu dopuštamo.

U privatnom životu su stvari malo jednostavnije (ili nisu?). Kada se radi o planovima i rasporedima kojim se vodim dok vam ovo pišem, tu nema puno prostora za manevar. Svjedoci ste plana koji se upravo odvija: svaki mjesec napisati uredničku kolumnu u kojoj ću se osvrnuti na vas i na nas.

Za početak ću vam dati jedan mali pogled u stvaranje i planiranje portala kojeg upravo čitate. Na portalu radim od dana kada je ugledao svjetlo. Punih 10 godina ga njegujem kao svoju bebicu i svakodnevno s kolegama razmjenjujem ideje kako bismo vam bili što zanimljiviji i ugodniji za čitanje. Rade se planovi objava, koordiniraju se odjeli, iznalaze se teme o kojima ćemo pisati i, ono najvažnije, pratimo što čitate. Vjerovali ili ne, svaki dan gledam statistike i iz njih znam što vam se svidjelo, što ste čitali, gdje ste se zadržali i što ste odlučili podijeliti sa svojim prijateljima.

Možda toga niste ni svjesni ali upravo ste vi dio našeg tima. Ravnopravni ste nam kolega koji nam daje smjernice i govori nam što vam se sviđa a što ne. A znate biti brutalno iskreni! Nekada nam se neka tema učini zanimljiva i sigurni smo kako ćemo probiti granice čitanosti. A što vi napravite? Jedva da ju pogledate. Ni malo dulje zadržavanje, ni osmijeh odobravanja, ništa. I onda nas iznova natjerate da vas bolje slušamo, da vam budemo zanimljiviji i pružimo vam korisne informacije. Gurate nas naprijed. Tjerate nas da se više trudimo, da vas mamimo i zavodimo, udvaramo vam se i nekako vas navedemo da vam se svidimo. A niste nimalo laki za osvojiti! I znate što? U tome je ljepota ovog posla. Biti stalno u pripravnosti, njegovati, ugađati, truditi se i iznova osvajati. Naš odnos je zapravo kao brak. Ako mene pitate, vrlo buran i zanimljiv brak!

Zato ću vam otkriti što se u siječnju događalo u našem braku. Otkrit ću vam što ste čitali, o kakvim receptima ste razmišljali i koliko smo vježbali zajedno. Pa krenimo!

Jako vas je zanimalo koja je to činjenica o seksu uznemirujuća. Gotovo jednako jako vas je i zanimalo zašto ljudi varaju i zbog kojeg to tužnog razloga čine. Poprilično jako ste željeli otkriti koliko je analni seks zapravo siguran. Bilo je tu i godišnjeg horoskopa, čaja od đumbira i onoga što vam doktor nikada neće reći o nalazu krvi.

Nakon blagdanskog prejedanja okrenuli ste se malo laganijoj prehrani. Popili ste pokoji smoothie od jabuke i cimeta za ravan trbuh i okrenuli se niskokaloričnim jelima.

Počeli ste i vježbati uz 6 minuta za ravan trbuh i ubrzanje metabolizma i trening od 4 minute koji zamjenjuje sat vremena u teretani. Očito ste kao i ja poželjeli što prije ukloniti posljedice blagdana. Ako ste bili dovoljno uporni, sigurna sam da već sada vidite prve rezultate i zadovoljni ste sami sobom.

A veljača? Pred nama je mjesec ljubavi. Proglasite ga mjesecom ljubavi prema sebi i učinite sve što možete kako biste voljeli sami sebe i kako bi vam vaša koža bila ugodan dom. Poklonite si mjesec u kojem ćete voljeti i brinuti o najvažnijoj osobi na svijetu: sebi.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije