Otkrivamo kako se lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora

Otkrivamo kako se lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora

Otkrivamo kako se lakše vratiti na posao nakon godišnjeg odmora
  • Objavljeno: Nedjelja, 15.08.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Psihologija

Prvi dan nakon godišnjeg odmora izrazito je stresan i svima omražen dan. To je dan kada ponedjeljak mrzite još više nego inače i samo čekate da odete doma.

Čak i ako niste letjeli i mijenjali vremensku zonu, možete osjetiti dezorijentiranost i usporeni radni tempo, ipak su dva tjedna (ili više) dovoljna da izađete iz rutine. Osim toga, još uvijek je vruće, a više ne brojite dane do odlaska na more, što vam dodatno pojačava negativno raspoloženje.

Zato otkrivamo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se vratite na posao bez prevelikog stresa i živciranja.

Pričajte s kolegama

Vjerojatno su i ostali kolege bili na odmoru pa, ako ne možete odmah početi s radom, popričajte s ostalima o tome kako su se oni proveli tijekom godišnjeg odmora. Budući da slika govori tisuću riječi, bez ustručavanje pokažite drugima fotografije s mora (znamo da ih imate, imaju ih svi, neki čak i više od vas). Ako podijelite svoja iskustva s drugima, osjećat ćete se bolje i smanjit ćete napetost i nervozu, a iskustva drugih vam možda daju ideju o sljedećoj destinaciji.

Ponesite hranu i suvenire

Ništa ne može uljepšati dan kao pauza za ručak, a ako ponesete domaće pripravke koje ste kupili na moru ili suvenire s odmora ne samo da ćete razveseliti ostatak ureda, nego ćete dobiti priliku da svima ispričate kako vam je bilo. To će zasigurno smanjiti stres, koji nastaje zbog brojnih obaveza, i nakratko vas vratiti na odmor.

Napravite plan

Kad nemate koncentracije i niste uhodani u posao najjednostavnije je držati se rasporeda. Bilo da preferirate list papira s obavezama, podsjetnike na mailu ili aplikacije na mobitelu koje vam pomažu u organizaciji, nema neke velike razlike. Na svoj način ispišite poslovne obveze od onih najhitnijih do onih manje važnih i lagano riješite stvari jednu po jednu.

Slušajte glazbu

Glazba je izvrstan trik za stvaranje pozitivnog okruženja, a omiljene pjesme pomažu vašem umu da dobije motivaciju i podigne raspoloženje. Osim toga, kad vam se oči počnu spuštati od nedostatka sna, pojačavanje glasnoće pomoći će vam da preživite fizički i psihički pad tijekom sredine dana. Naravno, preporučuje se da stavite slušalice kako ne biste ometali ostale kolege, ali ako imate isti glazbeni ukus, slobodno pojačajte i zapjevajte.

Dogovorite kavu ili šetnju nakon posla

Ako tijekom odmora niste vidjeli drage prijatelje ili obitelj, idealno vrijeme da se nađete je nakon radnog vremena. Dojmovi su još uvijek svježi pa vam neće nedostajati tema za razgovor, a na poslu nećete samo razmišljati o obvezama, nego ćete iščekivati kraj radnog vremena i pokušavati se prisjetiti svega što uskoro želite ispričati dragoj osobi.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije