Znate li da možete vježbati svoju sreću? Pogledajte kako to učiniti!

Znate li da možete vježbati svoju sreću? Pogledajte kako to učiniti!

Znate li da možete vježbati svoju sreću? Pogledajte kako to učiniti!
  • Objavljeno: Petak, 03.11.2017.
  • Broj pregleda: 688
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Psihologija

Zapitali smo se što se krije iza intrigantnog naziva YouTube kanala i Facebook stranice "Vježbaonica sreće" koja u samo dva mjeseca svog postojanja broji 1300 pratitelja.

Upoznali smo Tihanu i Tamaru, idejne začetnice i pokretačice „Vježbaonice sreće“ koje, osim što se bave s djecom profesionalno, čvrsto vjeruju kako je sreća vještina koja se može vježbati. Svoja znanja, svoju ljubav i strast odlučile su dijeliti putem društvenih mreža i tako pružiti djeci i odraslima alate koji im mogu pomoći da vode sretniji, ispunjeniji i zadovoljniji život.

Tamara Vučković, učiteljica engleskog jezika i Tihana Lipovec Fraculj, profesorica hrvatskog jezika i dramska pedagoginja, kao jedan od ključnih alata navode meditaciju ili neku od vježbi opuštanja i kažu kako je to najdragocjenija vještina koju možete naučiti sami sebe i svoju djecu.

Na svom YouTube kanalu objavljuju dječje meditacije i, budući da je to prvi takav kanal na hrvatskom jeziku, broj pretplatnika na njemu iz dana u dan raste, a Tamara i Tihana dobivaju predivne poruke roditelja, učitelja i ljudi iz čitave regije. Najpopularnija dječja meditacija na hrvatskom jeziku je "Duga" koja samo na YT kanalu ima gotovo 10 000 pregleda.

Osim dječjih meditacija na kanalu ćete naći edukativne filmove koji razvijaju empatiju, samosvijest, samokontrolu, pažnju, koncentraciju i slično. Autorice navode kako su upravo te vještine presudne za sretan život, a dobra vijest je da se mogu razvijati i vježbati što potvrđuje i sve više istraživanja iz neuroznanosti. Međutim, kao što djetetu nije dovoljno reći "Prestani" tako mu nije dovoljno reći "Budi sretan", a „Vježbaonica sreće“ na lak i zabavan način želi pokazati KAKO.

Tihana i Tamara naglašavaju kako je ključ i u edukaciji stručnjaka koji rade s djecom i mladima, jer djecu možemo naučiti samo onome što nosimo u sebi. Iz tog su razloga počele držati predavanja u osnovnim školama i vrtićima gdje žele ojačati učitelje i odgojitelje te im pružiti mnoštvo alata za razvoj baš ovih vještina kod sebe i kod djece. Jednako tako održavaju i povezujuće radionice s roditeljima i djecom jer smatraju da je upravo povezanost djeteta i roditelja glavni temelj za uspješan i sretan život djeteta.

Budite primjer koji želite vidjeti i vježbajte alate koji vam pomažu da budete sretniji, poručuju.

Ako želite znati KAKO, zavirite na ovu veselu Facebook stranicu ili se pretplatite na You Tube kanal „Vježbaonica sreće“.

Najnovije

Najčitanije