14 svakodnevnih stvari koje utječu na vaš seksualni život

14 svakodnevnih stvari koje utječu na vaš seksualni život

14 svakodnevnih stvari koje utječu na vaš seksualni život
  • Objavljeno: Utorak, 18.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Naravno, svi znamo da bolesna djeca, ostajanje do kasno u uredu i nedostatak sna mogu ostaviti traga na naš seksualni život. No, jeste li znali da mjesečnica, ljubimac i stanje uma mogu imati utjecaj? Pročitajte najčešćih 14 stvari koje mogu imati iznenađujući učinak na vaš ljubavni život.

1. Menstrualni ciklus

Stručnjaci kažu da ženski seksualni nagon ovisi o ciklusu. Iako je različit za svaku ženu, za mnoge, sredina ciklusa (oko vremena ovulacije) je vrijeme kada su u pravilu najzadovoljnije. Naime, sredinom ciklusa su razine estrogena i testosterona na vrhuncu što jača ženski libido.

2. Lijekovi

Velik problem koji mnogi ljudi ne shvaćaju su lijekovi koji utječu na njihov seksualni život. Iako je bilo brojnih upozorenja da antidepresivi mogu ometati seksualni nagon, mnogi od nas ne shvaćaju da mnogi drugi lijekovi koje uzmemo mogu imati isti učinak. Uzimate li lijekove ne bi bilo loše proučiti kakav utjecaj supstance tog lijeka imaju na želju za seksom.

3. Um

Vaš mozak je apsolutno najmoćniji i najvažniji spolni organ. Iako su razine estrogena i testosterona visoke sredinom ciklusa, ne znači da će baš svaka žena biti spremna za seks. Za mnoge žene, uzbuđenje ovisi o tome kako se osjećaju.

4. Doba dana

Doba dana može utjecati na seksualnu želju, ali to varira od osobe do osobe. Neke žene i muškarci su najviše zainteresirani za seks ujutro, jer su dobro odmorni i opušteni. Dok je za druge, seks posljednja stvar na umu kada alarm zazvoni. Ali, ako vi i partner niste u istom rasporedu ne znači da se ne možete uskladiti. Pokušajte biti fleksibilni i budite intimni u različito doba dana.

5. Kućni ljubimci

Pas može promijeniti ciklus spavanja, što može utjecati na seksualni život. Spava li ljubimac s vama u krevetu, to također može promijeniti vaš prirodni životni ritam.

6. Emocije

Prema jednom istraživanju, emocije mogu biti zaista dobre za seksualni život žene. Istraživanje je pokazalo da žene koje imaju visok stupanj emocionalne inteligencije ili su više u dodiru sa svojim osjećajima, imaju dva i pol puta veće šanse za orgazam od žena koje nemaju tako visoku emocionalnu inteligenciju.

7. Hrana

Naravno, svi smo čuli za afrodizijačka svojstva pojedinih namirnica, kao što su kamenice, šampanjac i čokolada. Pitanje je može li ono što jedete stvarno imati utjecaj u spavaćoj sobi? Prema The Journal of Sexual Medicine, žene koje konzumiraju najmanje jednu kocku čokolade dnevno imaju znatno veću želju i bolje opće seksualne funkcije. Istraživanja su pokazala i da su afrodizijačka svojstva hrane zapravo placebo. Konkretno, ako mislite da je neka hrana afrodizijak, ona će tako i funkcionirati.

8. Tehnologija

Prema jednom istraživanju, čak 87 posto korisnika nosi svoje mobitele u sobu po noći što može biti štetno za seksualni život. Čak i ako ne namjeravate odgovoriti na zvonjavu, naši mozgovi su postali osposobljeni da reagiraju na zvuk. Prema tome, vrlo je teško, ako ne i nemoguće, ignorirati mobitel. Idući put ga pokušajte ostaviti ugašenog izvan spavaće sobe.

9. Disanje

Tko bi mislio da nešto tako jednostavno kao fokusiranje na disanje može pomoći u postizanju orgazama? Samo svijest o disanju pomaže pokretanje seksualne energije kroz vaše tijelo. Mnoge žene i muškarci ni ne znaju da praktički drže dah za vrijeme seksa. Duboko disanje, pa čak i sinkronizirano disanje mogu pomoći kretanju seksualne energije kroz tijelo i intenzivirati vezu.

10. Cigarete

Svi znamo da je pušenje loše, a postoji i istraživanje koje potvrđuje da je nikotin povezan sa smanjenjem seksualnog uzbuđenja u muškaraca i žena. U slučaju da vi ili vaš partner trebate još jedan razlog za prestanak, poboljšanje seksualnog života čini se kao prilično dobra motivacija!

11. Televizija i film

Gledanje erotskih filmova apsolutno može pomoći popraviti raspoloženje. Međutim, gledajući film koji je tužan ili nasilan, možete biti pod stresom i osjećati se manje raspoloženim za seks.

12. Knjige

Stručnjaci kažu da čitanje erotskog štiva oko 20 minuta tri puta tjedno može povećati nivo seksualne želje. S današnjim tempom života malo je vremena za razmišljanje o seksu, tako da čitanje najnovijih romantičnih romana ili druge seksi literature može zaista pomoći da se usredotočite i dovedete u dobro raspoloženje.

13. Vježbanje

Vježbanje i tjelesna aktivnost općenito pomažu poboljšati vaš seksualni život. Samopouzdanje je velik okidač za seksualno raspoloženje. Također, adrenalin i drugi hormoni potaknuti za vrijeme vježbanja mogu pomoći vašem seksualnom nagonu.

14. Kondomi

Mnogi misle da kondomi ubijaju trenutak i seksualni život. Međutim, osim što štite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, kondomi zapravo mogu poboljšati vaš seksualni užitak. Ako koristite kondom koji vam smanjuje osjećaj, to će očito imati negativan učinak i ugroziti vaše zadovoljstvo. Pronalaženje kondoma koji vam odgovara pružit će vam ugodniji osjećaj i omogućiti veću osjetljivost.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije