Ispovijesti muškaraca iz grupe podrške za preljubnike – da, to doista postoji!

Ispovijesti muškaraca iz grupe podrške za preljubnike – da, to doista postoji!

Ispovijesti muškaraca iz grupe podrške za preljubnike – da, to doista postoji!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.10.2016.
  • Broj pregleda: 1.885
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Seks i veze

Istraživač, koji je želio ostati anoniman, proveo je tri mjeseca na sastanku grupe koja pruža podršku nevjernim muškarcima. Sastanak se održavao jednom tjedno. Dolazili su muškarci u dobi od 24 do 76 godina. Cilj istraživanje je bio dobiti uvid na što su sve spremni muškarci kako bi preuzeli odgovornost za svoje postupke.

Adam je rekao da je spreman poduzeti sve što supruga zahtjeva, u nadi da će mu jednog dana oprostiti. Jasno mu je da njegov brak više nikada neće biti isti, ali ni ne želi da bude. Nikada nisu bili iskreni jedno prema drugome. Sada nemaju što izgubiti. Misli da će on i supruga iz ovoga izaći jači.

Provjerite koja su 3 glavna razloga zašto ljudi varaju!

Adam također ide na individualne terapije i terapiju za parove. Mnogo je naučio o sebi i o tome zašto je varao suprugu tijekom 45 godina braka. Također je prestao piti i naučio je izraziti svoje potrebe.

Denis je u braku 14 godina. On i njegova supruga nemaju djece i počeli su se udaljavati. Ona je mislila da je to zato što Denis ima puno obaveza na poslu, a onda je doznala za njegovu aferu. Prevaru je otkrila prije 11 mjeseci i zapala je u duboku depresiju. Izgubila je honorarni posao i počela uzimati antidepresive. Denis je posvećen tome da spasi brak. Bez obzira na napredak i dalje osjeća pesimizam i sumnja da će mu ikada biti oprošteno.

Marin je izjavio sljedeće: „Nisam je cijenio kada sam imao priliku. Sada me ne želi vidjeti.“

Najnoviji član je grupe je Tomislav. On je jedini član čija partnerica zna ništa o njegovoj nevjeri. Tomislav je bio samoproglašeni serijski monogamist dok nije sreo prijateljicu bivše djevojke u restoranu.

Tomislav živi sa djevojkom Sarom devet godina i pitao se što bi mu donijela afera s nekom drugom djevojkom. Zatim je komentirao: „Činilo se kao da svi oko mene imaju ljubavnice osim mene.“ Sedam mjeseci kasnije, imao je problema s nesanicom, a preko dana je bio letargičan. On i Sara nisu imali spolne odnose jer je Tomislav postao preljubnik i bojao se da bi mogao prenijeti neku bolest djevojci. „Da se to dogodi, nikada si ne bih mogao oprostiti“, rekao je.

Saznajte zašto muškarci varaju!

Dio posla koji obavlja skupina uključuje rješavanje pitanja kao što su zašto radimo to što radimo i što nas motivira da to radimo. Odgovori su pomogli muškarcima ublažiti zbunjenost i zabrinutost oko vlastitog problema. Razgovor sa stručnim osobama, grupnim terapijama i grupama podrške je ponekad učinkovitiji nego razgovor s obitelji i prijateljima jer naši najbliži nisu uvijek objektivni sugovornici.

Nakon šest mjeseci, Adam i njegova žena žive zajedno. Odlaze na terapije za parove. Adam se nada da će uspjeti. Denis se nada da će Ana pristati odlaziti na terapije s njim jer uviđa djelotvornost ovakve vrste razgovora.

Posljedice afere mogu biti razorne, bez obzira na to koliko je dugo par u vezi. Za one koji su strpljivi i mogu prijeći preko slomljenog srca, moguć je barem djelomičan oporavak. Ako imate ovakav ili sličan problem, svakako dobro razmislite možete li oprostiti partnerovu izdaju.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije