6 pitanja koja ne smijete postaviti na prvom spoju: Horoskop je veliko NE!

6 pitanja koja ne smijete postaviti na prvom spoju: Horoskop je veliko NE!

6 pitanja koja ne smijete postaviti na prvom spoju: Horoskop je veliko NE!
  • Objavljeno: Četvrtak, 07.07.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Uvijek je teško predvidjeti kako će proći prvi spoj. Upoznavanje iz korijena, trema i neugoda – faktori su koji mogu pokvariti idealan izlazak. Mogli biste izaći zadovoljni ili ostati potpuno razočarani ako među vama ne zaiskri. Kako se to ne bi dogodilo, pokušajte izbjegavati neugodna pitanja koja bi ga mogla odbiti na samom početku. U nastavku pročitajte šest stvari koje nikad ne smijete pitati muškarca na prvom spoju.

1. Pitanja o bivšima

Pričanje o bivšim vezama ili konkretno pitanje poput „zašto je završila tvoja posljednja veza“ prije svega su nepristojni. On bi ti trebao biti prioritet u tom trenutku, a spominjanjem bivših u većini slučajeva daješ dojam kako još uvijek nisi preboljela bivšu ljubav pa nisi ni emocionalno spremna za novi odnos. Osim toga, ono što se dogodilo u prošlosti nije relevantno za ono što se događa u tom trenutku. Iako je netko možda imao težak odnos sa svojim prijašnjim partnerom, vi biste mogle otkriti njegovu potpuno novu stranu. "S različitim ljudima predstavljamo različite verzije sebe," rekla je stručnjakinja za ljubavne odnose Susan Winter. Za pričanje o bivšim ljubavima uvijek će biti vremena kada se bolje upoznate. Štoviše, prema psihologinji Susan Krauss Whitbourne, ako ste već u vezi i uporno izbjegavate teme prijašnjih partnera, može doći do ozbiljnijih problema jer bi se to moglo protumačiti kao da nešto krijete, prenosi https cosmopolitan.com.

„Definitivno ne volim kad cura na prvom spoju uopće spominje druge dečke, bilo da se radi o bivšima ili kolegama na poslu“ - P.B.

2. Koji si horoskopski znak?

Dok su neki od najuspješnijih astrologa muškarci, astrologija se uglavnom smatra ženskim interesom. Prema psihologinji Barbari Santini, astrologija se s vremenom “feminizirala”, što znači da mnogi muškarci odbacuju astrologiju samo zato što njezinu populaciju uglavnom čine žene. Razlog može biti taj što se muškarci generalno ne osjećaju poželjno u toj zajednici, a mnogi astrolozi objašnjavaju kako jednostavno ne žele biti svedeni u kalupe. Često je argument i taj da se vode isključivo znanstvenim dokazima, što horoskop ne potvrđuje.

„Horoskop je nešto što će ti svaka žena objašnjavati. Svaki put se samo pravim da ne znam ništa o tome, iako sam sve čuo i previše puta. Uvijek se pravim glup kako im ne bih pokvario sreću" - Martin B.

3. Misliš li da bih se svidjela tvojim roditeljima?

Ovo je znak da definitivno moraš usporiti. Nijedan muškarac na početku ne voli teme koje se tiču zajedničke budućnosti. Brak, djeca, zajednički život i upoznavanje s roditeljima, neka pričekaju jedan period. Ako baš želiš saznati nešto o njegovoj obitelji, možeš pitati uobičajena pitanja poput „koliko ima sestara ili braće.“ Naravno, pripazi da se ne osjeća kao da je na službenom ispitivanju. Pusti neka razgovor teče prirodnim putem i nemoj ništa forsirati. Radije se fokusiraj na pitanjima o tome što voli, gdje izlazi i koji su mu hobiji...

4. Kakvo je tvoje financijsko stanje?

Možda je nevjerojatno zamisliti da bi itko postavio ovakvo pitanje, ali mnoge muškarce je iznenadilo i zastrašilo. Iako je važno u svakom odnosu pričati o financijama kao bitnom segmentu u ozbiljnim vezama i brakovima, prvi izlasci nisu ni vrijeme ni mjesto za to. Mnogi stručnjaci za odnose kažu kako se trebate suzdržati od previše osobnih pitanja. Ako pričate o poslu, izbjegavajte pretjerana pitanja i osuđujuće komentare. Definitivno ne želite da druga strana ima dojam da ga provlačite kroz filter i u glavi bilježite kvačice i ikseve pored svakog postavljenog pitanja.

"Što se tiče neugodnih pitanja, stvar je samo kako ću odgovoriti na njih. Ako me pita za materijalne stvari, odgovorim u šaljivom tonu jer ni ne želim da te stvari imaju važnost u našem odnosu" - P.B.

5. Viđaš li se s još nekim?

Činjenica je da želimo znati sve i odmah. Je li tip muškarca za zabavu ili za ozbiljne veze. I to je sasvim u redu. Međutim, vjerojatno ste se pomirile s time da, ako ga to i pitate, ne mora biti iskren. Pitate li ga izravno izlazi li s nekim, osjećat će se kao da ga želite postaviti na mjesto. Velike su šanse da je u posljednje vrijeme izašao na nekoliko spojeva s nekoliko različitih žena, no nema potrebu da vam to kaže, a možda mu nije ni ugodno o tome pričati s vama. Još uvijek vam se nije obvezao i ništa vam ne duguje. Naposljetku, ne želite ispasti ni očajne.

6. Gdje se vidiš za 10 godina?

Kao i pitanja zajedničkog života, mogla bi ga preplašiti i pitanja njegove individualne budućnosti i dugoročnih ciljeva. Ovo pitanje moglo bi ga podsjetiti na neki razgovor za posao, kojeg se možda i nerado sjeća. Opuštena atmosfera izrazito je bitna na prvom spoju, stoga bi bilo dobro izbjegnuti pitanja koja bi mogla dodati službenu notu.

"Ne volim pretjerana pitanja o ambicioznosti i poslovnim ciljevima. Okej je dotaknuti se teme, ali ne da me direktno pita jesam li ambiciozan. Odmah odlazim. " - Martin B.

Kao i kod svakog prvog razgovora, izbjegavajte i pitanja koja se tiču političkih opredjeljenja i vjerskih uvjerenja jer su to teme o kojima možemo biti dosta strastveni, pa je pametnije preskočiti ih. Držite se onih priča o kojima možete oboje razgovarati, a da ste sigurni da neće doći do neželjene tenzije ili rasprave. Na kraju, procijenite same o čemu možete pričati jer možda postoji muškarac kojemu neće smetati nijedno pitanje. Možda se čak nađete u situaciji da vas on pita koji ste znak horoskopu.

"Ne mislim da bi mi smetalo ijedno pitanje. Jedini 'red flag' je ako se djevojka ponaša ružno i nepristojno prema konobaru na dejtu, ili ljudima generalno" - Benjamin M.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije