Što točno znači "uskraćivanje orgazma"? I kako može vaš seks učiniti uzbudljivijim?

Što točno znači "uskraćivanje orgazma"? I kako može vaš seks učiniti uzbudljivijim?

Što točno znači "uskraćivanje orgazma"? I kako može vaš seks učiniti uzbudljivijim?
  • Objavljeno: Nedjelja, 24.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Zamislite ovo: vaš partner i vi vodite ljubav i nekoliko ste sekundi od orgazma. Partner u tom trenutku stane. Na vaše čuđenje, ne osjećate se nezadovoljno. Iako je orgazam često cilj seksa, ponekad je njegovo uskraćivanje ugodnije.

Uskraćivanje orgazma uključuje neku vrstu razmjene moći koja je uobičajena u dominantno-submisivnom odnosu. To je obostrano dogovorena i konsenzualna dinamika u seksualnom odnosu. Ipak, cilj uskraćivanja orgazma je isti kao i u dostizanju orgazma - pojačati intimnost i želju. Ideja je da izgradite što više seksualne napetosti, kako bi krajnji orgazam bio jači. Ako ste zaintrigirani, saznajte više u nastavku.

Koja je razlika između uskraćivanja orgazma i edginga?

Na prvu pomisao, može se činiti da su uskraćivanje orgazma i edging potpuno ista stvar. Iako ova dva oblika igre moći imaju puno sličnosti, u velikoj se mjeri i razlikuju. Kada izvodite edging na sebi ili na partneru, znate da ćete na kraju doći do orgazma. No kod uskraćivanja je konačni vrhunac zabranjen.

Kako uskraćivanje orgazma može povećati zadovoljstvo?

Postoji mnogo načina na koje uskraćivanje orgazma može intenzivirati seksualno iskustvo, pa čak i sam orgazam. U nastavku, stručnjaci navode nekoliko razloga zašto se isplati isprobati ovu seksualnu igru.

Može povećati seksualnu napetost

Sjetite se koliko ste se seksualno uzbuđeno i frustrirano osjećali kada vam se posljednji put pokvario vibrator. Da, to je razina seksualnog iščekivanja koju uskraćivanje orgazma može izvući iz vas.

Kada ste pred vrhuncem, a onda se on ne dogodi, želja za seksom se pojačava. U biti, dovodite sebe ili svog partnera u delirij, tako da sljedeći put kada igrate ovu igru, bit će gladnan za vama i seksom - što iskustvo čini puno ugodnijim.

Seks traje dulje

Tehnika uskraćivanja orgazma zapravo potječe iz tantričke seksualnosti, a jedno od najvećih učenja tantre je "kako proširiti svoju strast i održati vatru u plamenu dugo vremena".

Mnogi se ljudi nakon što dožive vrhunac više ne osjećaju seksualno uzbuđenima. Iz tog razloga ovom seksualnom igrom zapravo možete izgraditi veću izdržljivost koja vam u konačnici omogućuje da dulje "izdržite" tijekom seksa.

Može pojačati orgazme

Postoji fiziološki razlog za to što dulje dostizanje završetka rezultira snažnijim orgazmom. Ako ga zamislite kao o nakupljanje nakon kojeg slijedi opuštanje, onda dulje trajanje nakupljanja može učiniti konačni vrhunac još boljim.

Koji su različiti oblici uskraćivanja orgazma?

Uskraćivanje orgazma ne opisuje samo povlačenje u zadnjoj sekundi tijekom vaginalne penetracije, prstiju ili čak oralnog seksa, iako su to sve sjajne mogućnosti. Možete vježbati uskraćivanje orgazma solo, pa čak i pojačati iskustvo implementacijom određenih pomagala. Ovo su samo neki od oblika uskraćivanja orgazma s kojima možete eksperimentirati, prema stručnjacima:

Zadirkivanje

Zadirkivanje tijekom partnerske igre je možda najjednostavnija točka ulaska u uskraćivanje orgazma. To uključuje da jedan partner dovede drugog do točke orgazma svojim ustima ili drugim dijelom tijela, a zatim se povuče netom prije orgazma.

Solo igra

Da, možete sebi samima uskratiti orgazam tijekom masturbacije. To možete učiniti tako da koristite ruke ili igračku i baš kad osjećate da dolazite do vrhunca, povucite ruke ili igračku sa svog tijela.

Uz pomoć seksualnih igračaka

U nekim slučajevima, vi ili vaš partner možda ćete htjeti koristiti igračke poput kaveza za penis, koji može pojačati intenzitet igre, posebno ako se orgazam uskraćuje dulje vrijeme. Dominantni partner tijekom seksa može odlučiti hoće li ili kada će se kavez skinuti. Tijekom dugotrajne igre, dominantni partner može čak reći: “Neće me biti cijeli vikend. Stavit ću ti ovaj kavez i ostavit ću ga dok se ne vratim.”

Kako prakticirati uskraćivanje orgazma

Zanima vas kako ukomponirati ovu igru u svoj seksualni život, ali niste sigurni odakle početi? U nastavku, stručnjaci navode nekoliko koraka za uvođenje ovog oblika igre moći u spavaću sobu.

Vodite istraživački razgovor

Općenito gledano, kad god želite uvesti nešto novo, najbolje je razgovarati o tome. U idealnom slučaju, ovaj bi se razgovor trebao dogoditi kada niste u krevetu i kada ste obučeni. Seks bi trebao biti obostrano ugodna i entuzijastično konsenzualna aktivnost, stoga nikada ne bacajte nove ideje na svog partnera u intimnom trenutku.

Kako biste započeli razgovor, jednostavno recite nešto u stilu: "Hej, imam ovu fantaziju koju želim isprobati. Možemo li razgovarati o tome?" Dok razgovarate, svakako naglasite što vam se sviđa u uskraćivanju orgazma, što vas uzbuđuje u vezi s tim, a zatim pronađite zajedničko razumijevanje oko toga što i vi i vaš partner želite.

Razmislite o edukaciji o dominantno-submisivnoj dinamici odnosa

Iako praksa uskraćivanja orgazma nije isključiva samo za ovu vrstu odnosa, vrijedi se educirati po tom pitanju. Ako se želite uključiti ovu igru moći u svoj seksualni život, to ponekad zahtijeva da se vi ili vaš partner osjećate ugodno kada ste dominantni, odnosno, submisivni.

Pregovarajte o granicama

Prije nego što se upustite u bilo kakvu igru moći uvijek pregovarajte o granicama. Zašto? Seks najbolje funkcionira kada obje strane dijele istu razinu entuzijazma i žudnje da isprobaju i istraže novu seksualnu aktivnosti. Također ne zaboravite odabrati sigurnosnu riječ, kako biste mogli komunicirati kada želite zastati ili potpuno prestati.

Počnite polako

Kad prvi put eksperimentirate s uskraćivanjem orgazma, opustite se i ne naglite. Eksperimentirajte kratko vrijeme, 20 do 30 minuta, prije nego što završite s vrhuncem.

Kada se približavate orgazmu, razmislite o primjeni metode odbrojavanja. U ovom slučaju, dominantni partner obavještava submisivnog: “Odbrojavat ću, a ti ćeš doživjeti orgazam.” Počnite od 20 i polako odbrojavajte. Osim što je praktičan način signaliziranja da se približava orgazam, odbrojavanje također dodaje još jedan sloj uzbuđenja i stimulacije.

Uz to, prije nego što investirate u složeniju i napredniju igračku, pokušajte zadirkivati partnera vibratorom. Korištenje vibratora je idealan način da se poigrate s uskraćivanjem orgazma i zajedno i solo jer ga možete samo podići od tijela.

Iskoristite prirodna vremena razdvojenosti

Ako jedno od vas ima poslovno putovanje ili vikend za djevojke, obvezujte se jedno drugome da nećete masturbirati ili na neki drugi način doživljavati vrhunac dok ste razdvojen. To će podići seks nakon povratka kući na višu razinu!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije