Kako se pripremiti za analni seks? Ovo su stvari koje morate napraviti prije nego počnete

Kako se pripremiti za analni seks? Ovo su stvari koje morate napraviti prije nego počnete

Kako se pripremiti za analni seks? Ovo su stvari koje morate napraviti prije nego počnete
  • Objavljeno: Nedjelja, 03.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Kategorija: Seks i veze

Ako ste spremi okušati se u analnom seksu, znajte da je za upuštanje u te aktivnosti potrebna priprema. Naročito ako ste tek novi u tome. Naime, sigurnost, čistoća i dovoljna količina lubrikanta su neki od bitnih faktora koji pomažu da rezultat ovog iskustva bude bezbolno zadovoljstvo. Uz to, dobro je znati da čak i priprema može biti dio ugodnog vremena provedenog s partnerom. U nastavku saznajte kako se pripremiti za analni seks ovisno o tome koliko vremena imate.

Ako će se analni seks dogoditi sada

Ako već čujete zvuk auta vašeg partnera pred zgradom, nemojte paničariti. Sve dok imate lubrikant, sapun i vodu ili vlažne maramice, nemate razloga za zabrinutost.

Ako se želite osjećati čisto prije analnog seksa, sasvim je u redu reći: "Moram nakratko do toaleta". Uostalom, udobnost je presudan faktor da vam seks bude zabavan. Ako kratka pauza u kupaonici nije moguća, mogu vam poslužiti i obične vlažne maramice. Ako nemate niti vlažne maramice, odgodite analni seks za neki drugi put ili ga zamijenite nekom drugom ugodnom aktivnošću.

Zapamtite, lubrikant nije samo erotski dodatak analnoj igri, već je neophodan za vašu udobnost i sigurnost. To je zato što on pomaže spriječiti bolno trenje koje može povećati vaše šanse za dobivanje HIV-a i drugih spolno prenosivih bolesti. Iz tog razloga lubrikant koristite u izdašnim količinama i nanosite ga nekoliko puta tijekom seksa. Pranje nakon seksa je još jedan način da smanjite mogućnost za pojavu infekcija.

Što se tiče sigurnog seksa, ako postoji ikakva neizvjesnost o spolnom zdravlju sudionika, koristite zaštitu.

Ako ćete imati analni seks tijekom idućih dana

Prvo i najbitnije, pobrinite se da imate dovoljne zalihe lubrikanta i klonite se onih koji u sebi imaju tvari koje smanjuju osjet. Oni bi mogli spriječiti da osjetite da nešto nije u redu. Polagano i ujednačeno penetriranje je puno sigurniji način da se nelagoda svede na minimum.

U ovom scenariju imate dovoljno vremena da se pripremite za akciju. To možete učiniti nasamo prstima ili nekom igračkom, na primjer. Drugi načini na koje se neki pripremaju za analni seks jest nošenje analnog čepa ili klistiranje. Kada je riječ o odabiru načina pripreme za analni seks, nema krivih odabira. Odlučite se za ono što vama najbolje odgovara. Ako bi analni seks mogao postati dijelom vašeg stalnog seksualnog repertoara, nije loša ideja uložiti u bide.

Ako imate još više vremena za pripremu

Istina, spontani seks je zabavan, ali imati više vremena za pripremu za anal je posebno korisno ako ste novi u tome i bojite se boli ili pojave kakice. Savjeti u nastavku su posebno korisni za početnike.

Razmislite o analnom treningu

Ovo je vrlo slično treningu prije sportskog događaja, samo što je u ovom slučaju mišić koji koristite vaš sfinkter, a događaj analni seks. Analni trening uključuje postupno rastezanje anusa s nizom analnih dilatatora ili čepova u različitim veličinama, počevši od najmanjih prema većima. Ako vam je ideja o igračkama zastrašujuća, upotrijebite svoje prste počevši od malog prsta. I ne zaboravite koristiti lubrikant.

Isprobajte različite položaje

Pseća poza nije jedini način za postizanje analnog seksa. Upoznajte se s ostalim pozama koje možete isprobati u ove svrhe jer bi vam to moglo pomoći da pronađete najbolju opciju za sebe i vašeg partnera. Ovo je posebno bitno ako vi ili vaš partner imate neku vrstu invaliditeta ili bolova.

Upoznajte se sa svojom anatomijom

  • Kakica se nalazi više u vašem rektumu i malo je vjerojatno da će se pojaviti, pogotovo ako ste već obavili nuždu taj dan.
  • Analna penetracija stimulira mnoge mišiće i živce koji su uključeni u vršenje velike nužde i mogla bi izazvati osjećaj da morate na toalet iako to zapravo nije slučaj.
  • Vaš sfinkter i rektum su elastični i namijenjeni su istezanju, ali to istezanje nije dramatično niti trajno.
  • Analni orgazmi su stvarni i mogući bez obzira imate li prostatu ili ne.

Odvojite vrijeme za zajedničko tuširanje

Dobra opcija pripreme za analni seks jest uživanje u zajedničkom tuširanju. To može imati ulogu da vam pomogne da se opustite, a i da očistite svoja tijela prije samog čina.

Ne zaboravite uživati nakon

Uživajte u analnom seksu, a i u cijelom iskustvu nakon njega. Zapamtite, mikroskopske fekalne tvari još uvijek mogu biti prisutne, zbog čega je važno odmah se oprati. Ako ste koristili igračku, operite i nju. Također, ovo je dobro vrijeme da razgovarate o tome kako se osjećate u vezi s tim iskustvom i što biste sljedeći put mogli učiniti drugačije.

Imajte na umu da analni seks ipak može malo boljeti, čak i ako sve radite kako treba. Ako osjećate bolove, kupanje u toploj kupki može pomoći u smirivanju nježne stražnjice.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije