Što trebate znati o lubrikantima?

Što trebate znati o lubrikantima?

Što trebate znati o lubrikantima?
  • Objavljeno: Petak, 31.03.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Seks i veze

Na tržištu postoji više vrsta lubrikanata, ali kako znati koji vama i vašem partneru najviše odgovaraju? Važno je znati da nisu svi lubrikanti dobri za sve. Ako primijetite svrbež ili neke druge negativne reakcije, odmah lubrikant isperite i nemojte ga više koristiti. U pravilu vam lubrikanti ne mogu naškoditi, a seks mogu učiniti ugodnijim i zabavnijim.

Lubrikanti na bazi silikona

Ovo je višenamjenski lubrikant. Vrlo je sklizak i dugo djeluje. Koliko god vam se to činilo kao prednost, toliko može biti i nedostatak. Naime, lubrikant ćete osjećati i nakon samog seksa. Za razliku od ostalih lubrikanata, njega ćete teško oprati. Sigurni su za korištenje s kondomima.

Lubrikanti na bazi vode

Brojni parovi kažu da su im najugodniji i da povećavaju užitak. Također su dobri za analni seks. Ipak, brzo se suše i trebat ćete ga stavljati više puta tijekom seksa. Sigurni su za korištenje s kondomima.

Kremasti lubrikanti na bazi vode

Slični su onima koji su samo na bazi vode, ali su drugačije teksture. Podsjećat će vas na losion i odlični su za masturbaciju i vaginalni seks. Traju duže od lubrikanata na bazi vode i sigurni su za korištenje s kondomima.

Klikni na sliku i saznaj što muškarci stvarno misle o seks igračkama!

Lubrikanti na bazi ulja

Lubrikanti na bazi ulja se najrjeđe koriste jer parovi teško pronađu vrstu ulja koja im odgovara. Odlični su za senzualnu masažu, masturbaciju, a nekima odgovaraju i kod analnog seksa.

Lubrikanti s okusom

Mnogi parovi vole ovakve lubrikante, naročito za oralni seks. Ipak, trebate obratiti pažnju na sve sastojke lubrikanta i na to jeste li osjetljivi na neki od njih. Primjerice, ako ste alergični na jagode nemojte koristiti lubrikant s okusom jagode.

Lubrikanti s glicerinom

Mogu narušiti pH ravnotežu vaginalne flore. Brojne žene su izjavile da ih ovakvi lubrikanti iritiraju i da uzrokuju nastanak gljivičnih infekcija. Postoji veliki broj žena koje ne smiju koristiti lubrikante s glicerinom. Srećom, većina lubrikanata ne sadrži glicerin. Lubrikanti na bazi vode ne sadrže glicerin, a oni na bazi ulja i silikona vjerojatno ne sadrže glicerin.

Lubrikanti za osjećaj hlađenja ili topline

U ovim lubrikantima je velika količina glicerina kako bi se postigao željeni učinak. Nekim ljudima će se svidjeti osjećaj, dok nekima neće. Odličan je za oralni seks.

Lubrikanti za pojačanu osjetljivost

Ovi lubrikanti se često nanose na klitoris i utrljavaju nekoliko minuta kako bi se povisila razina uzbuđenosti i želja za seksom. Ovo možete učiniti i s običnim lubrikantom jer će rezultati biti isti.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije