Do zategnutog tijela na brz i jednostavan način

Do zategnutog tijela na brz i jednostavan način

Do zategnutog tijela na brz i jednostavan način
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.03.2009.
  • Broj pregleda: 1.401
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Previše ste zauzeti, preumorni ili, jednostavno, nezainteresirani za odlazak u teretanu. E pa, onda poslušajte savjete britanskih fitness instruktora, i iskoristite svaki slobodan trenutak u kući ili na poslu da biste zategli mišiće. A čak vam ni posebna oprema nije potrebna. Idealno bi bilo kada biste ovaj program vježbanja kombinirali sa polusatnim šetnjama, jer ćete tako sagorjeti više masti.

U krevetu: Zategnite trbuh

Ukoliko spavate na tvrdom madracu, ovu vježbu možete da radite i u krevetu prije nego što ujutru ustanete. U suprotnom, morat ćete ustati iz kreveta i raditi vježbu na podu. Ova vježba će vam pomoći da učvrstite bazne trbušne mišiće, i jednom kada se naviknete raditi ovu vježbu, moći ćete da je radite sjedeći, ležeći ili stojeći bilo kada i bilo gdje.

Vježba: Lezite na leđa, savijte koljena i malo ih raširite. Uvucite trbušne mišiće i držite ih tako 15 sekundi dišući normalno. Napravite set od 15 ponavljanja i mišići trbuha će vam postati čvršći.

U kupaonici: Zategnite ruke

Pronađite zid koji možete iskoristiti radi uspravnih sklekova. Princip je isti - radite uza zid sklekove, i to seriju od 12 ili 15, koliko možete izdržati, a onda napravite malu pauzu od 30 sekundi, pa napravite još dva seta.

Na putu do posla: Zategnite zadnjicu

Potrošite pet minuta penjući se uza stepenice i silazeći niz njih, postepeno ubrzavajući.

Na poslu: Za tanji struk

Ispravite leđa, razmaknite noge, koljena lagano savijte, a trbuh uvucite. Uzmite po bocu punu vode (najbolje onu od 1,5 litara) u ruke i podižite ih u visini ramena, pri tome ne pomičite kukove. Napravite set od šest vježbi, a zatim napravite pauzu od 30 sekundi, pa sve to ponovite još jednom.

Dok spremate večeru: Vježbe za ramena

Ovu vježbu možete raditi i stojeći i sjedeći. Ukoliko je radite sjedeći, vodite računa da vam kralježnica bude ispravljena i da se ne naginjete naprijed ili nazad. Dakle, uzmite u svaku ruku bocu punu vode i savijajte ruke u laktovima. Napravite tri seta od po 12 ili 15 ponavljanja sa pauzom od 30 sekundi između svakog seta.

Dok gledate TV: Zategnite noge

Ove vježbe će vam pomoći da definirate zadnjicu i noge, a poboljšat ćete centar za ravnotežu i sagorjeti kalorije. Stanite tako da stolica bude iza vas. Koraknite unazad, i spustite se na stolicu kao da ćete sjesti, ali se zaustavite čim se približite sjedištu stolice, i onda ustanite. Možete držati ruke ispružene naprijed zbog ravnoteže. Napravite set od 15 ponavljanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije