Provjerite što su mjerači aktivnosti i saznajte koji nas je oduševio!

Provjerite što su mjerači aktivnosti i saznajte koji nas je oduševio!

Provjerite što su mjerači aktivnosti i saznajte koji nas je oduševio!
 • Objavljeno: Utorak, 31.10.2017.
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Napokon smo se odlučili pokrenuti i potaknuti na kretanje! Dosjetili smo se sve popularnijih satova koji mjere aktivnost našeg tijela tokom dana. Ostali smo iznenađeni kada smo saznali što ti satovi doista mogu. Većina ih mjeri otkucaje srca i korake, no tu su i razina stresa, kvaliteta sna i ostala stanja kojih često nismo ni svjesni. Ti čudesni satovi su zapravo mjerači aktivnosti.

Što je, zapravo, mjerač aktivnosti?

To je uređaj, nalik ručnom satu, koji broji prijeđene korake, pretrčane kilometre, otkucaje srca, otkriva probleme sa snom i procjenjuje kvalitetu sna. Često su vodootporni pa ih možete nositi prilikom kupanja i mjeriti preplivanu udaljenost. Mjerači aktivnosti su putem Bluetootha spojeni s aplikacijom na mobilnom telefonu gdje se pohranjuju i bilježe sve aktivnosti korisnika.

Odlučili smo isprobati Garmin pametne satove, obzirom da su često spominjani kao jedni od najkvalitetnijih. Izabrali smo 3 Garmin pametna sata: vivosmart 3, vivofit 3 i vivoactive 3.

Ovo su naša iskustva:

Valerija – Garmin vivosmart 3

Priznajem, lijena sam. Ne želim uopće razmišljati o tome jesam li se dovoljno kretala, a kamoli je li vrijeme za tjelovježbu. Iskreno, jedino o čemu razmišljam je kako zatomiti osjećaj krivnje koji se javlja radi nedovoljnog kretanja. Ponekad mi se čini da se svi oko mene bave tjelovježbom, dok je moj vrhunac šetnja sa psima. Oni trče, a ja šećem. Srećom, šetnje traju dovoljno dugo da bih se osjećala dobro.

Garmin vivosmart 3 me pokrenuo. Sviđa mi se što sam radi njega svaki dan mogla vidjeti koliko sam koraka i kilometara prehodala, na koliko katova sam se popela i koliko sam toga prešla. Kako je to utjecalo na mene? Pratila sam koliko se krećem i povećavala učestalost kretanja. Prema vlastitoj procjeni, prije sam hodala oko 10 000 koraka dnevno i to najviše zahvaljujući mojim psima. Uz Garmin vivosmart sam počela hodati čak 15 000 do 19 000 koraka dnevno. Dragi Garmine, hvala ti na tome.

Dodatno me zabavilo to što sam se povezala s kolegicom putem aplikacije. Međusobno smo si zadavale zadatke i natjecale se. Zato smo se obje više kretale i zdravije smo živjele. Pomoću vivosmarta 3 sam shvatila da imam loš san. Svakodnevno sam pratila otkucaje srca i razinu stresa. Jedino me zbunilo to što je razina stresa vikendom rasla sa svakom popijenom čašicom (što jedino opravdavam ako stres mjere otkucajima srca), jer sam se inače osjećala opušteno.

Imam malu grižnju savjesti jer nisam mjerila kondicijske treninge i snagu, a razlog je što se još uvijek nisam odlučila baviti tim oblicima tjelovježbe. Ali, obećavam da ću se pokrenuti. Kao veliki plus bih navela dugo trajanje baterije (5 dana, provjereno i istinito) i to što je vodootporan. Znači, dozvoljeno je tuširanje i plivanje bez skidanja sata.

Karakteristike proizvoda:

 • Sadrži alate za praćenje kondicije kao što su maksimalni VO2, kondicijska dob i vježbe snage
 • Nadzirite svoje zdravlje uz cjelodnevno praćenje stresa
 • Neprestano praćenje pulsa s Elevate™ tehnologijom mjerenja pulsa na zapešću
 • Prati broj koraka, broj katova na koje ste se popeli, potrošene kalorije, minute intenzivnog vježbanja, spavanje i još mnogo toga
 • Siguran za plivanje i tuširanje
 • Trajanje baterije: do 5 dana

Preporučena maloprodajna cijena: 1.190,00 kn

Linda – Garmin vivofit 3

S velikim oduševljenjem sam pristala na recenziju vivofit 3 mjerača aktivnosti. S obzirom da sam osoba koja nije pretjerano aktivna, samim stavljanjem sata sam osjetila potrebu za više kretanja kako ne bih razočarala samu sebe. Kako je i kolegica na testiranje dobila sličan proizvod, odlučile smo izazvati jedna drugu i pratiti koja ima bolje rezultate.

Postavljanje sata, odnosno narukvice, je jako jednostavno. Jako je ugodno nositi ju, a s obzirom na dizajn izgleda kao pravi ukras. Nakon što sam skinula potrebnu aplikaciju na mobitel, krenula sam u otkrivanje svih njenih mogućnosti i karakteristika. Pomalo sam bila razočarana što ovaj model nema funkciju praćenja otkucaja srca, no ostale opcije su mi bile dovoljno izazovne.

Instalacija aplikacije i povezivanje s mjeračem su prošli bez problema. Odmah sam bila spremna na izazove s kolegicom!

Nakon 14 dana nošenja shvatila sam da sam uvelike povećala svoju aktivnost i postala ovisna o mjeraču kojeg više ne želim skinuti.

Karakteristike proizvoda:

 • Automatsko prepoznavanje aktivnosti
 • Minute intenzivnog vježbanja
 • Mjeri udaljenost na temelju podataka na korisničkom profilu i duljini koraka
 • Mogućnost odabira zaslona i izgleda sata
 • Pozadinsko osvjetljenje
 • Zvučni signali
 • Mjerač vremena aktivnosti
 • Opcionalni senzor pulsa
 • Trajanje baterije: 1 godina

Preporučena maloprodajna cijena: 800,00 kn

Bernarda – Garmin vivoactiv 3

Isprva sam pomislila da je to još jedan od „onih“ satova koji mogu zamijeniti mobilne aplikacije. No, kada otkrijete sve karakteristike ovog sata, shvatit ćete da sama aplikacija zaista nije dovoljna.

Osobno mi je bijeli vivoactive 3 najljepši od svih satova iz ponude. Jednostavan je i možete ga nositi stvarno uz sve kombinacije, što je nama ženama ipak važno. Srž ovog sata je praćenje sportskih aktivnosti i rekreacije. Sat dolazi s puno različitih aktivnosti koje možete izabrati kao favorite – od skijanja do plivanja. Kod mene su odabrani favoriti trčanje i hodanje. Čak i da vam se nešto ne svidi, i dalje možete dodati svoju aktivnost, odnosno uzeti postojeću i preimenovati je. S ovim mjeračem, tijekom vježbanja možete mjeriti čak i zasićenost krvi kisikom i sve kritične komponente vaših sportskih dostignuća.

Vivoactive 3 zna sve, čak i kada ste pod stresom. Prati broj otkucaja srca tijekom dana i izračunava razinu stresa. Iznenadila sam se jer ispada da sam najviše pod stresom baš onda kada mislim da uopće nisam pod stresom. Ne, ne morate svako malo gledati na sat i provjeravati broj otkucaja srca jer vam vaša Garmin Connect aplikacija pomaže u tome. Ima svoj kalendar gdje po danima bilježi sve važne stavke.

Koliko je zapravo vivoactive 3 sat pametan? Dovoljno je reći da, ako mu dopustite, svaka obavijest pristigla na mobitel stići će i na vaš sat. Možete ga povezati i s Facebookom. Istina, ne možete razgovarati, ali možete odlučiti hoćete li odbiti poziv ili se javiti. Možete čitati poruke, pa čak i odgovarati koristeći predefinirane odgovore. Uvijek možete poslati poruku OK ili Volim te! Pa kome se to ne bi svidjelo?!

Iako još uvijek nije aktivna, vrlo brzo (kažu do kraja listopada) će biti aktivna i opcija Garmin Pay. Već sada postoji Pay ikonica na izborniku pa me baš zanima kako će Garmin ovo riješiti.

Ono što me najviše iznenadilo jest aplikacija. Iako je riječ o beta verziji koja je puštena na testiranje, aplikacija je zbilja odlična. Pomičite prema dolje i vidjet ćete svoju težinu, san, broj prijeđenih koraka, rad srca, intenzivne aktivnosti, stres i još puno toga. Pritisnete li još jednom, aplikacija će vas odvesti na relevantnu stranicu s još više detalja.

Sve u svemu, vivoactive 3 je izvrstan kao sportski sat. Kao pametni sat treba još neke nadogradnje. Recimo, da baterija malo dulje traje kada je GPS uključen.

 • Prvi nosivi Garmin uređaj koji podržava Garmin Pay™, čime kupcima omogućuje plaćanje putem sata
 • Personalizirajte svoj sat pomoću tisuća besplatnih izgleda sata, aplikacija i widgeta iz naše Connect IQ™ trgovine
 • Više od 15 unaprijed učitanih GPS aplikacija i aplikacija za sportove u zatvorenom, uključujući jogu, trčanje, plivanje i još mnogo toga
 • Pratite svoju razinu kondicije uz procjenu maksimalne vrijednosti VO2 i kondicijske dobi, a uz to možete pratiti i kako se nosite sa stresom
 • Iskoristite funkcije povezivosti kao što su pametne obavijesti, automatski prijenosi na Garmin Connect™, LiveTrack i još mnogo toga
 • Trajanje baterije: do 7 dana kao pametni sat; 13 sati u GPS načinu rada

Preporučena maloprodajna cijena: 2.590,00 kn

Vitashop

Najnovije

Najčitanije