Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!

Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!

Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.08.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prije početka vježbanja, potrebno je prozračiti prostoriju i zagrijati mišiće. Uz ove desetominutne vježbe, možete skinuti i do 3 kilograma u tjedan dana. Krenimo!

1. Rotacija gornjeg dijela tijela

Ova vježba služi za opuštanje ruku i ramena.

Stanite uspravno, blago raširenih nogu. Podignite ruke u visini pupka i zamislite da držite uže. Rotirajte trup u lijevu i desnu stranu i polako povećajte intenzitet vježbanja.

Vježbu izvodite do granica ugode i svakako računajte broj ciklusa disanja (udisaj-izdisaj). Broj ciklusa mora biti djeljiv sa 6, dakle 6, 12, 18 itd.

2. Čaplja

Čaplja je namijenjena za razvoj ravnoteže i koordinacije te poboljšanje protoka krvi u nogama.

Stanite na lijevu nogu i podignite desnu, tako da je bedro paralelno s tlom ili iznad toga. Povucite prste prema sebi. Ispružite desnu ruku naprijed, ali nemojte ju u potpunosti izravnati. Držite lijevu ruku dolje. Palci trebaju biti zaobljeni i opuštani kao da držite laganu loptu u svakoj ruci. Zatvorite oči i pokušajte zadržati ravnotežu. Na kraju se podignite na nožne prste.

Ponovite vježbu 3 do 5 puta sa svakom nogom u trajanju od najmanje 10 sekundi.

3. Ljuljanje

Ovom vježbom jačate kralježnicu, poboljšavate protok krvi u leđima i ublažavate stres i umor.

Isprobajte 6 pokreta za istezanje cijelog tijela!

Sjednite na pod. Privucite noge prema sebi, a stopala obujmite rukama. Nagnite se unatrag, tako da legnete na leđa i vratite se u početni položaj.

Ovu vježbu ponovite najmanje 12 puta.

4. Zagrljaj

Ova vježba opušta kralježnicu, posebno dio između lopatica.

Legnite na leđa. Stavite desnu ruku na lijevo ramene i lijevu ruku na desno rame. Obgrlite svoje tijelo što je više moguće. Malo podignite torzo i lupkajte leđima u pod.

Vježbu ponovite najmanje 12 puta.

5. Istezanje

Istezanje pomaže opustiti tijelo. Ovu vježbu je nužno izvoditi odmah nakon Ljuljanja i Zagrljaja.

Legnite na leđa, s ispruženim rukama iznad glave. Povlačite ruke dalje od ramena, što je više moguće, a nožne prste istegnite u smjeru suprotnom od tijela.

Ovu vježbu izvodite sve dok osjećate ugodu.

6. Svijeća

Ova vježba pomaže poboljšati cirkulaciju u mozgu, a ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo. Poboljšava pamćenje, usporava disanje i smanjuje umor.

Legnite na pod. Noge podignite i postavite ih iza glave. Tako ispružene podižite ih u okomiti položaj, zajedno s kukovima. Postavite ruke na leđa, kao podršku. Pri izvođenju vježbe, mišići vrata ne smiju biti napeti.

Vježbu izvodite nekoliko ciklusa disanja.

7. Sfinga + kobra

Ovo su vježbe za jačanje leđa i fleksibilnost kralježnice.

Legnite na trbuh. Naslonite se na podlaktice i podignite torzo. Opustite ramena. Iz tog položaja, pokušajte podići torzo još više, tako da ispružite ruke. Uputite pogled prema gore. Vratite se na podlaktice i opet opustite ramena.

Ponovite vježbu nekoliko puta.

8. Pas

Na ovaj način opuštate kralježnicu, stimulirate probavne organe i sprječavate taloženje kalcija u zglobovima.

Kleknite i spustite se na bedra, dodirujući čelom tlo. Glavu približite što više koljenima a ruke ispružite na prostirku, iznad glave.

Vježbu ponovite nekoliko ciklusa disanja kako biste postigli potpuno opuštanje.

9. Rotacija u sjedećem položaju

Ova vježba poboljšava mobilnost kralježnice i fleksibilnost, isteže mišiće i stanjuje struk. Ova vježba je također dobra prevencija za bolove u leđima.

Za sagorijevanje masnoće vam trebaju samo ove dvije skupine vježbi!

Sjednite na pod. Približite desnu nogu tijelu i prebacite ju preko lijeve, koja je ispružena. Lijevu potkoljenicu približite desnoj strani stražnjice. Podignite desnu ruku i postavite ju uz stražnji dio trupa, što bliže kralježnici. Ona će spriječiti savijanje leđa. Podignite lijevu ruku i prebacite ju preko desnog koljena. Lagano potiskujte laktom koljeno, a pogled usmjerite preko desnog ramena. Ostanite neko vrijeme u položaju. Dišite smireno. Ponovite vježbu sa suprotnom nogom i rukom.

Vježbu ponavljajte nekoliko ciklusa disanja.

10. Pretklon

Ova vježba pomaže u jačanju kralježnice i donjeg dijela leđa, te za rastezanje tetiva.

Stanite uspravno i raširite noge dvostruko od širine ramena. Raširite ruke u visini ramena. Spuštajte se saginjući trup i desnu ruku prema lijevom koljenu. Ostanite u položaju nekoliko udisaja. Uspravite trup i iz početnog položaja spuštajte trup i desnu ruku prema lijevom koljenu. Ponovo ostanite u položaju nekoliko udisaja.

Ponovite vježbu nekoliko puta.

Ove vježbe je najbolje raditi ujutro, a možete ih ponoviti i tijekom dana. One će opustiti cijelo tijelo i ublažiti stres.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije