Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!

Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!

Uz ove vježbe možete izgubiti 3 kilograma tjedno!
  • Objavljeno: Nedjelja, 13.08.2017.
  • Broj pregleda: 8.033
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Prije početka vježbanja, potrebno je prozračiti prostoriju i zagrijati mišiće. Uz ove desetominutne vježbe, možete skinuti i do 3 kilograma u tjedan dana. Krenimo!

1. Rotacija gornjeg dijela tijela

Ova vježba služi za opuštanje ruku i ramena.

Stanite uspravno, blago raširenih nogu. Podignite ruke u visini pupka i zamislite da držite uže. Rotirajte trup u lijevu i desnu stranu i polako povećajte intenzitet vježbanja.

Vježbu izvodite do granica ugode i svakako računajte broj ciklusa disanja (udisaj-izdisaj). Broj ciklusa mora biti djeljiv sa 6, dakle 6, 12, 18 itd.

2. Čaplja

Čaplja je namijenjena za razvoj ravnoteže i koordinacije te poboljšanje protoka krvi u nogama.

Stanite na lijevu nogu i podignite desnu, tako da je bedro paralelno s tlom ili iznad toga. Povucite prste prema sebi. Ispružite desnu ruku naprijed, ali nemojte ju u potpunosti izravnati. Držite lijevu ruku dolje. Palci trebaju biti zaobljeni i opuštani kao da držite laganu loptu u svakoj ruci. Zatvorite oči i pokušajte zadržati ravnotežu. Na kraju se podignite na nožne prste.

Ponovite vježbu 3 do 5 puta sa svakom nogom u trajanju od najmanje 10 sekundi.

3. Ljuljanje

Ovom vježbom jačate kralježnicu, poboljšavate protok krvi u leđima i ublažavate stres i umor.

Isprobajte 6 pokreta za istezanje cijelog tijela!

Sjednite na pod. Privucite noge prema sebi, a stopala obujmite rukama. Nagnite se unatrag, tako da legnete na leđa i vratite se u početni položaj.

Ovu vježbu ponovite najmanje 12 puta.

4. Zagrljaj

Ova vježba opušta kralježnicu, posebno dio između lopatica.

Legnite na leđa. Stavite desnu ruku na lijevo ramene i lijevu ruku na desno rame. Obgrlite svoje tijelo što je više moguće. Malo podignite torzo i lupkajte leđima u pod.

Vježbu ponovite najmanje 12 puta.

5. Istezanje

Istezanje pomaže opustiti tijelo. Ovu vježbu je nužno izvoditi odmah nakon Ljuljanja i Zagrljaja.

Legnite na leđa, s ispruženim rukama iznad glave. Povlačite ruke dalje od ramena, što je više moguće, a nožne prste istegnite u smjeru suprotnom od tijela.

Ovu vježbu izvodite sve dok osjećate ugodu.

6. Svijeća

Ova vježba pomaže poboljšati cirkulaciju u mozgu, a ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo. Poboljšava pamćenje, usporava disanje i smanjuje umor.

Legnite na pod. Noge podignite i postavite ih iza glave. Tako ispružene podižite ih u okomiti položaj, zajedno s kukovima. Postavite ruke na leđa, kao podršku. Pri izvođenju vježbe, mišići vrata ne smiju biti napeti.

Vježbu izvodite nekoliko ciklusa disanja.

7. Sfinga + kobra

Ovo su vježbe za jačanje leđa i fleksibilnost kralježnice.

Legnite na trbuh. Naslonite se na podlaktice i podignite torzo. Opustite ramena. Iz tog položaja, pokušajte podići torzo još više, tako da ispružite ruke. Uputite pogled prema gore. Vratite se na podlaktice i opet opustite ramena.

Ponovite vježbu nekoliko puta.

8. Pas

Na ovaj način opuštate kralježnicu, stimulirate probavne organe i sprječavate taloženje kalcija u zglobovima.

Kleknite i spustite se na bedra, dodirujući čelom tlo. Glavu približite što više koljenima a ruke ispružite na prostirku, iznad glave.

Vježbu ponovite nekoliko ciklusa disanja kako biste postigli potpuno opuštanje.

9. Rotacija u sjedećem položaju

Ova vježba poboljšava mobilnost kralježnice i fleksibilnost, isteže mišiće i stanjuje struk. Ova vježba je također dobra prevencija za bolove u leđima.

Za sagorijevanje masnoće vam trebaju samo ove dvije skupine vježbi!

Sjednite na pod. Približite desnu nogu tijelu i prebacite ju preko lijeve, koja je ispružena. Lijevu potkoljenicu približite desnoj strani stražnjice. Podignite desnu ruku i postavite ju uz stražnji dio trupa, što bliže kralježnici. Ona će spriječiti savijanje leđa. Podignite lijevu ruku i prebacite ju preko desnog koljena. Lagano potiskujte laktom koljeno, a pogled usmjerite preko desnog ramena. Ostanite neko vrijeme u položaju. Dišite smireno. Ponovite vježbu sa suprotnom nogom i rukom.

Vježbu ponavljajte nekoliko ciklusa disanja.

10. Pretklon

Ova vježba pomaže u jačanju kralježnice i donjeg dijela leđa, te za rastezanje tetiva.

Stanite uspravno i raširite noge dvostruko od širine ramena. Raširite ruke u visini ramena. Spuštajte se saginjući trup i desnu ruku prema lijevom koljenu. Ostanite u položaju nekoliko udisaja. Uspravite trup i iz početnog položaja spuštajte trup i desnu ruku prema lijevom koljenu. Ponovo ostanite u položaju nekoliko udisaja.

Ponovite vježbu nekoliko puta.

Ove vježbe je najbolje raditi ujutro, a možete ih ponoviti i tijekom dana. One će opustiti cijelo tijelo i ublažiti stres.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije