Što je to pilates?

Što je to pilates?

Što je to pilates?
  • Objavljeno: Utorak, 10.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Oprema

Za vježbanje dostatna vam je i klasična podloga, tako česta u gimnastičkim i baletnim dvoranama. Međutim, za kompletnije i potpuno vježbanje potrebne su vam sprave za istezanje i naprave kojima vježbate gravitaciju, te vam njihove nazive dajemo na engleskom jeziku: reformers, circles, cadillac/trap table, wunda chair, pedipull, barrels, ladder barrel.

Fitness pilates namijenjen je ljudima koji žele jednostavno poboljšati neki aspekt vlastite tjelesne forme, kao što su zdravlje, sportske pripreme ili potreba da se ispravi neki dio posture tijela (npr. loše i pogrbljeno držanje i sl.).

Instruktori ovog pravca najčešće su: plesači, kondicioni treneri, alexander instruktori, te instruktori yoge ili aerobika.

Rehabilitacijski pilates prakticira se poslije različitih tjelesnih ozljeda, te treba biti izvođen pod budnim nadzorom stručnjaka za rehabilitacijsko vježbanje. Uobičajeno je da se vježbe tada izvode na spravama.

Instruktori su najčešće: fizioterapeuti, osteopati, kiropraktičari, te pilates instruktori sa iskustvom ili u suradnji s nekim od navedenih specijalista.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije