Što omiljeni joga položaj govori o vama?

Što omiljeni joga položaj govori o vama?

Što omiljeni joga položaj govori o vama?
  • Objavljeno: Petak, 17.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

I dok niti jedan joga položaj ne biste trebali izdvajati kao omiljeni (svi imaju odlično djelovanje na mentalno i fizičko zdravlje) vjerojatno ste primijetili da se u određenim položajima osjećate najsigurnije i najzadovoljnije.

Drvo

Kada ste započeli s jogom, ovo je sigurno bio jedan od prvih položaja koje ste izvodili. Ako ste ovaj položaj jako zavoljeli, bez obzira na to što jogu prakticirate već duže vrijeme, to znači da ste prizemljeni i realni, ali povremeno volite testirati osobne granice.

Širenje kukova

Ako volite vježbe koje se temelje na širenju kukova (leptir, golub) vi ste povezani sa svojim osjećajima. Morate biti oprezni jer vas pretjerana emotivnost može učiniti ranjivima.

Savijanje leđa

Vježbe koje se temelje na savijanju leđa (deva, kotač) otkrivaju da ste brižni, pristupačni, ambiciozni i uzbudljivi u iščekivanju budućnosti.

Savijanje prema naprijed

Postoji veliki broj položaja koji se temelje na savijanju prema naprijed (savijanje prema naprijed u stojećem stavu, glavom prema koljenu) i svi oni su odlični za istezanje kukova i donjeg dijela leđa. Ovi položaji pokazuju da ste introspektivni i ljubitelj ste tišine. Savijanje prema naprijed označava da se često u mislima vraćate u prošlost.

Stoj na glavi

Ako vam je ovo najdraži položaj, volite svaku situaciju pogledati s više perspektiva. Gradite svoju intuiciju i povjerenje, ali i kontrolu nad tijelom  i umom u stresnim i novim situacijama.

Stoj na rukama

Ljubitelj ste uzbudljivih trenutaka i odlično se snalazite u kaotičnim situacijama. Svijet volite promatrati na više načina i učite kako se osloniti na samog sebe.

Mrtvac

Ako vam je ovaj položaj najdraži, vjerojatno ste pod velikim stresom i kronično umorni. Ova poza je odlična da se fokusirate samo na sebe, oslobodite um od misli i samo dišete.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije