Isprobala sam nove proizvode za njegu kože, ovo su moji dojmovi

Isprobala sam nove proizvode za njegu kože, ovo su moji dojmovi

Isprobala sam nove proizvode za njegu kože, ovo su moji dojmovi
  • Objavljeno: Srijeda, 09.11.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123rf

Kategorija: Testeraj

Već duže vrijeme pokušavam pronaći proizvode koji će odgovarati mojoj koži. Često se savjetujem s prijateljicama i do sada sam isprobala različite proizvode u namjeri da svojoj koži vratim sjaj koji je ranije imala, a da istovremeno nemam osjećaj masne kože. Pokušala sam s raznim dodacima prehrani jer sam vjerovala da se problem djelomično nalazi u prehrani koja ne zadovoljava potrebne hranjive tvari, no kako to nije dalo zadovoljavajuće rezultate odlučila sam isprobati nekoliko OPS BIOTICS+ proizvoda za koje sam dobila preporuku od prijateljice.

Uskoro ćete i vi imati priliku besplatno isprobati liniju prirodne kozmetike OPS BIOTICS+ u sklopu naše rubrike Testeraj. Sve što trebate je pratiti naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja te se prijaviti na vrijeme.

Odmah na početku mi je objasnila par stvari za koje vjeruje da radim krivo. Prvo, moja potraga za odgovarajućom kremom i proizvodima za njegu kože do sada se svodila isključivo na odabir onih koji se odnose na masnu kožu, zanemarujući činjenicu da kod njihovog izbora ne vodim računa o mikrobiomu kože. Naime, meni je ovo bio prvi glas o nečem što se naziva mikrobiomom kože. Jedino što sam do sada znala o njezi kože je to da postoje dnevne i noćne kreme i da je u njezi kože važan dio rutine čišćenje lica. Mikrobiom kože je za mene do sada bio nepoznat pojam.

Naime, na površini naše kože živi kožni mikrobiom u kojemu se nalaze milijarde malih sićušnih bakterija. Kao granica između našeg vanjskog okruženja i imunološkog sustava, barijera mikrobioma lako može postati destabilizirana. Taj poremećaj povećava vjerojatnost ulaska vanjskih iritansa, antigena i patogena, što može dovesti do svrbeža, boli i reakcija na koži. Neravnoteža mikrobioma vodi do unutarnjeg odgovora koji izaziva pretjerane reakcije kože na alergene. Pokazao se vrlo važnim za zdravlje kože i nudi mogućnosti za postavljanje njene idealne njege.

On je razlog zašto kozmetika može biti učinkovitija na nekim ljudima nego na drugima i tako me to dovelo do personalizirane njege kože s novom linijom prirodne kozmetike OPS BIOTICS+. Imam 40 godina i bitno mi je da od proizvoda za njegu dobijem maksimalnu zaštitu i njegu, da nakon nanošenja proizvoda vidim da on djeluje, hidratizira i da mi koža zadrži što dulje mladolik izgled i svježinu.

Personalizirana njega kože i proizvodi koji nadopunjavaju mikrobiom kože

OPS BIOTICS+ proizvodi osmišljeni su kao cijeli krug njege, gdje su uključeni elementi koji dugoročno štite zdravlje kože, a 3 biotic zaštitna krema održava i nadopunjava mikrobiom te djeluje na aktivne tvari koje se nalaze u njoj i drugim proizvodima za njegu kako bi se maksimalno iskoristila njihova učinkovitost.

Dnevna rutina koja uključuje ove proizvode vrlo je jednostavna. Jutro započinjem s vitamin C serumom, vitaminskim koktelom koji pruža zaštitu od svih vanjskih uvjeta te aktivno djeluje na pomlađivanje i detoks kože. Nakon prvog nanošenja pojavilo mi se crvenilo i koža me blago peckala, no to je nestalo nakon što sam nekoliko dana par kapi ovog seruma umiješala u 3 biotic kremu.

Drugi dio dnevne njege se sastoji od nanošenja 3 biotic zaštitne kreme koja je vrlo ugodnog, opuštajućeg biljnog mirisa i lagane teksture. U njoj se nalaze prebiotici, probiotici, postbiotici, list masline i silymarina koji štite da antioksidansi iz seruma ne izlaze van iz kože, već da se zadržavaju u njoj. Sastojci se brzo upijaju, koža mi je nakon nanošenja čvrsta, a primijetila sam i da nemam osjećaj iritacije na koži koji ponekad imam nakon nekih krema. Kako radim dinamičan posao i puno vremena provodim u uredu ispred računala, koža mi navečer često izgleda blijedo i umorno, a već nakon drugog dana korištenja postala je svježa, glatka i zategnuta.

Za večernju rutinu kao pomoć u čišćenju pora i pripremu za nanošenje kreme koristim Triple CBD + AHA protuupalni fluid. Nakon nekoliko minuta nanesem 3 biotic kremu s par kapi omega ceramide suhog ulja. Ovo ulje koristim kako bi dodatno nahranila kožu prije spavanja i zadržala vlažnost kože.

3 biotic krema i serum, obzirom da sadrže velike količine 3-biotskog udjela ostavljaju u prvih nekoliko minuta ljepljivi trag, koji potom nestaje. Najveći plusevi ove rutine su definitivno personalizirani pristup njezi, jedna krema koja pokriva dnevnu i večernju njegu, osjećaj svježe i zategnute kože koja je vrlo brzo nakon nanošenja spremna za šminku ili odmor.

Ako i vi želite isprobati OPS BIOTICS+ proizvode, pratite naš portal i Facebook grupu Testeraj by Centar Zdravlja jer ćete uskoro imati priliku testirati ga.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije