Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje
  • Objavljeno: Srijeda, 18.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Riba

Eliksir mladosti mogao bi biti smješten u dubokom moru, kaže Perricone. "Pojedini načini prehrane mogu uzrokovati neravnotežu koja dovodi do raznih problema od pojave bora do bolesti srca, Alzheimerove bolesti i nekih karcinoma." Ali "voće, povrće, i puno ribe primjerice lososa može smanjiti neravnotežu u organizmu." Štoviše, "znamo da ako jedemo bilo što što uzrokuje ubrzan porast šećera u krvi, dolazi do neravnoteže u organizmu," kaže on.

Perricone predlaže da pokušate s trodnevnim nutricionističkim faceliftingom. Evo kako:

Za ručak i večeru, pojedite zelenu salatu (napravite dressing od maslinovog ulja i limunova soka), 85g pečenog losos ili tune ili skuše, jagode, maline i/ili borovnice za desert.

Masne ribe bogate su omega-3 masnim kiselinama, a pomanjkanje omega-3 masnih kiselina povezuje se sa nizom bolesti kao i s preranim starenjem kože. Također, popijte 8-10 čaša vode dnevno kako bi koži omogućili dovoljnu količinu vlage.

"Uočit ćete razlike u samo tri dana," kaže, koje počinju s "sjajnom kožom, smanjenom podbuhlošću, a Vaša koža će izgledati zategnutija. Vidjet ćete promjene u razinama kolesterola, dobar kolesterol se povećava i krvni tlak se vraća na normalnu razinu, imat ćete više energije." Možete i uzeti riblje ulje umjesto kapsula.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije