Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje
  • Objavljeno: Srijeda, 18.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Proljetno čišćenje

Detoksifikacija organizma je način da očistite tijelo i riješite se otrova. Jedan takav program, Program podmlađivanja odvija se više od šest tjedana. Sudionici koristite organske biljne tinkture kod uklanjanja otrova iz tijela. "Oni također smanjuju konzumaciju jednostavnih šećera i hrane koja povećava šećer u krvi", kaže Dean, koji je razvio program. "Sporim mjenjanjem prehrambenih navika, u mogućnosti ste obnoviti energiju i ojačati imunološki sustav i izgubiti na težini."

"Da doista postoji stvarno dobar antiaging lijek, kompanije bi radile ogromna istraživanja", kaže Nir Barzilai direktor Instituta za istraživanje starenja na Albert Einstein koledžu u Bronxu, dodajući da "postoje izjave, ali ne i dokazi." Iako neki vitamini i minerali nisu štetni, neki suplementi bi mogli bi, upozorava on.

Hormon rasta, na primjer. "Tvrtke citiraju istraživanja koja pretpostavljaju da bi on mogao biti od koristi, što je dovelo do financiranja istraživanja da bi se utvrdilo koliko je to istinito, a oni su zaključili da postoje neke koristi ali i neki rizici," kaže. "Koristi zatezanju kože, ali postoji mogućnost oboljenja od raka." "Neki kažu da će vitamini usporiti starenje, ali ni za to nema dokaza."

Najbolja stvar koju možete učiniti da odgodite starenje jest dovođenje tjelesne težine na normalnu razinu. "Sagledavanjem dva modela dugovječnosti, a jedan je ograničavanje unosa kalorija. Miševi, štakori ili majmuni koji jedu 60% kalorija manje od njihove braće, žive i do dva puta duže," kaže on. "Osnovna stvar koju znamo, je da ako ste pretili, imate potpuno drugačije rizike za preranu smrt," kaže.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije