Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje

Dostojanstveno i prirodno starenje
  • Objavljeno: Srijeda, 18.02.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Treća dob

Bye-bye Botox, dobro došle borovnice

Prema američkom društvu za Estetsku i plastičnu kirurgiju, u 2002. izvedeno je više od 1,6 milijuna ubrizgavanja botoxa. Privremenom paralizacijom mišića koji uzrokuju bore, Botox se pokazao kao sredstvo koje smanjuje prve pojave linija mrštenja ili linije između obrva. U stvari, žene diljem svijeta okupljaju se u dnevnim sobama da bi dobile tretmane Botoxom, čime se Botox čini kao Tupperware novog milenija. Međutim, neka istraživanja ukazuju na to da borovnice mogu biti jednako učinkovite.

"Borovnice, jagode, brusnice i maline su pune antioksidansa, koji čuvaju stanice od preranog starenja", kaže dermatolog Nicholas V. Perricone, profesor kliničke medicine na Državnom sveučilištu u Michiganu i autor knjige "Hrana za vječnu mladost- Izbrišite bore, pomladite mozak."

Štoviše, promatranjem starenja štakora ustanovljeno je da dijeta bogata ekstraktom borovnica poboljšava kratkoročno pamćenje i djeluje na poboljšanje kod gubitka ravnoteže i koordinacije. Štakori koji su konzumirali jedan ekstrakt borovnice, jagode i špinata svaki dan pokazali su poboljšanja u kratkoročnom pamćenju, ali samo ekstrakt borovnice je poboljšao ravnotežu i koordinaciju.

Prošlogodišnjom studijom istraživači su pokazali da kada se usporede s drugim voćem ili povrćem, borovnice imaju najveću količinu antioksidansa, za koji se vjeruje da sprječava rak i druge bolesti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Poboljšajte zdravlje štitnjače

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije