Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Muči li vas začepljen nos?

Muči li vas začepljen nos?

Muči li vas začepljen nos?
 • Objavljeno: Utorak, 22.07.2014.
 • Broj pregleda: 354
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Nos je prvi dio dišnog sustava i glavni put zraka u i iz pluća. Sluznica nosa ima važnu ulogu kao prva  linija obrane organizma filtrirajući zrak prije nego što dođe u doticaj s plućima. Na taj način onemogućuje se prolazak raznih virusa, bakterija, alergena i drugih nečistoća do donjih dišnih putova.

Začepljen nos (nazalna kongestija) je posljedica raznih vanjskih prijetnji. Dolazi do oticanja sluznice, sluz postaje gušća i prirodna funkcionalnost sluznice je smanjena. Kada je ometano disanje kroz nos i prijeđe se na disanje na usta, slabi normalna zaštitna funkcija gornjih dišnih putova, što pogoduje širenju infekcija na sinuse i donje dišne putove.

Sinomarin® je 100% prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv. To je hipertonična otopina morske vode (2,3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima. Brojna temeljita istraživanja su pokazala da koncentracija od 2,3% NaCl omogućuje optimalni odnos djelotvornosti morske vode i odlične podnošljivosti. Ova je koncentracija patentirana te su Sinomarin®proizvodi jedini na tržištu koji sadrže upravo ovu koncentraciju morske vode.

Sinomarin® ublažava začepljenost nosa (nazalnu kongestiju) i pritisak u sinusima putem prirodnog mehanizma osmoze, tj. izvlačenjem vode iz otekle nosne sluznice. Osim toga, Sinomarin® pomaže navlažiti i očistiti nosne šupljine, eliminirajući nakupljenu sluz, nečistoće, alergene i infektivne tvari.

Sinomarin® ne sadrži lijekove, konzervanse i kemijske aditive. Uz primjenu Sinomarina nisu zabilježene nuspojave poput sušenja nosnih šupljina ili navikavanja. Sinomarin® se može primjenjivati onoliko često i onoliko dugo koliko je to potrebno, bez ograničenja.

Sinomarin® se može primjenjivati sam, kao prirodna alternativa dekongestivima ili s njima u kombinaciji, zbog poboljšanja njihove djelotvornosti. Kao takav, pomaže skratiti trajanje liječenja lijekovima te može dovesti do smanjenja ukupnog unosa lijeka.

Brojna klinička ispitivanja su pokazala bolju djelotvornost hipertoničnih otopina u odnosu na izotonične (0,9% NaCl). Izotonične otopine samo čiste i vlaže nosne šupljine, dok hipertonične otopine uz to imaju i prirodni dekongestivni učinak (odčepljuju nos).

Sinomarin® je kompletna linija isključivo hipertonične otopine morske vode, koja pokriva potrebe svih uzrasta, od novorođenčadi do odraslih osoba:

Sinomarin®:

 • Ublažava začepljenost  nosa
 • Rastapa sluzavi sekret.
 • Pomaže obnoviti prirodnu funkciju sluznice nosa.
 • Čisti nosne šupljine od nakupljene sluzi, krusta, nečistoća, alergena i infektivnih tvari.
 • Vlaži sluznicu i ublažava suhoću nosa.

Sinomarin® poboljšava kvalitetu života ublažavajući simptome povezane sa začepljenjem nosa (kao što su:  svrbež nosa, kihanje, kašljanje, tlak u sinusima i uhu, poremećaj spavanja).

Sinomarin® se preporučuje:

 • Za svakodnevnu higijenu i vlaženje sluznice nosa
 • Kod gripe, prehlade i alergije
 • Kada se dekongestivi ne smiju primjenjivati (npr. trudnoća, dojenje, bolest štitnjače, visoki krvni tlak, oboljenja srca, šećerna bolest).
 • Za poboljšanje djelotvornosti dekongestiva i smanjenje njihove primjene.

Za pravilno disanje važno je da je nos čist i sluznica optimalno vlažna. Stoga se preporuča svakodnevna higijena nosa Sinomarinom. To je posebno važno u uvjetima suhog zraka uzrokovanog centralnim grijanjem.

Komentari

Najnovije

Najčitanije