Muči li vas začepljen nos?

Muči li vas začepljen nos?

Muči li vas začepljen nos?
 • Objavljeno: Utorak, 22.07.2014.
 • Broj pregleda: 694
 • Prosječno vrijeme čitanja:
 • Broj riječi:

Nos je prvi dio dišnog sustava i glavni put zraka u i iz pluća. Sluznica nosa ima važnu ulogu kao prva  linija obrane organizma filtrirajući zrak prije nego što dođe u doticaj s plućima. Na taj način onemogućuje se prolazak raznih virusa, bakterija, alergena i drugih nečistoća do donjih dišnih putova.

Začepljen nos (nazalna kongestija) je posljedica raznih vanjskih prijetnji. Dolazi do oticanja sluznice, sluz postaje gušća i prirodna funkcionalnost sluznice je smanjena. Kada je ometano disanje kroz nos i prijeđe se na disanje na usta, slabi normalna zaštitna funkcija gornjih dišnih putova, što pogoduje širenju infekcija na sinuse i donje dišne putove.

Sinomarin® je 100% prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv. To je hipertonična otopina morske vode (2,3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima. Brojna temeljita istraživanja su pokazala da koncentracija od 2,3% NaCl omogućuje optimalni odnos djelotvornosti morske vode i odlične podnošljivosti. Ova je koncentracija patentirana te su Sinomarin®proizvodi jedini na tržištu koji sadrže upravo ovu koncentraciju morske vode.

Sinomarin® ublažava začepljenost nosa (nazalnu kongestiju) i pritisak u sinusima putem prirodnog mehanizma osmoze, tj. izvlačenjem vode iz otekle nosne sluznice. Osim toga, Sinomarin® pomaže navlažiti i očistiti nosne šupljine, eliminirajući nakupljenu sluz, nečistoće, alergene i infektivne tvari.

Sinomarin® ne sadrži lijekove, konzervanse i kemijske aditive. Uz primjenu Sinomarina nisu zabilježene nuspojave poput sušenja nosnih šupljina ili navikavanja. Sinomarin® se može primjenjivati onoliko često i onoliko dugo koliko je to potrebno, bez ograničenja.

Sinomarin® se može primjenjivati sam, kao prirodna alternativa dekongestivima ili s njima u kombinaciji, zbog poboljšanja njihove djelotvornosti. Kao takav, pomaže skratiti trajanje liječenja lijekovima te može dovesti do smanjenja ukupnog unosa lijeka.

Brojna klinička ispitivanja su pokazala bolju djelotvornost hipertoničnih otopina u odnosu na izotonične (0,9% NaCl). Izotonične otopine samo čiste i vlaže nosne šupljine, dok hipertonične otopine uz to imaju i prirodni dekongestivni učinak (odčepljuju nos).

Sinomarin® je kompletna linija isključivo hipertonične otopine morske vode, koja pokriva potrebe svih uzrasta, od novorođenčadi do odraslih osoba:

Sinomarin®:

 • Ublažava začepljenost  nosa
 • Rastapa sluzavi sekret.
 • Pomaže obnoviti prirodnu funkciju sluznice nosa.
 • Čisti nosne šupljine od nakupljene sluzi, krusta, nečistoća, alergena i infektivnih tvari.
 • Vlaži sluznicu i ublažava suhoću nosa.

Sinomarin® poboljšava kvalitetu života ublažavajući simptome povezane sa začepljenjem nosa (kao što su:  svrbež nosa, kihanje, kašljanje, tlak u sinusima i uhu, poremećaj spavanja).

Sinomarin® se preporučuje:

 • Za svakodnevnu higijenu i vlaženje sluznice nosa
 • Kod gripe, prehlade i alergije
 • Kada se dekongestivi ne smiju primjenjivati (npr. trudnoća, dojenje, bolest štitnjače, visoki krvni tlak, oboljenja srca, šećerna bolest).
 • Za poboljšanje djelotvornosti dekongestiva i smanjenje njihove primjene.

Za pravilno disanje važno je da je nos čist i sluznica optimalno vlažna. Stoga se preporuča svakodnevna higijena nosa Sinomarinom. To je posebno važno u uvjetima suhog zraka uzrokovanog centralnim grijanjem.

Najnovije

Najčitanije