Morska voda može učiniti čuda za začepljen nos!

Morska voda može učiniti čuda za začepljen nos!

Morska voda može učiniti čuda za začepljen nos!
  • Objavljeno: Petak, 13.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto je važno imati čist i prohodan nos?

Nosna šupljina je prostor u središnjoj liniji lica razdijeljen središnjom nosnom pregradom na dva dijela, koji s prednje strane komuniciraju s vanjskim zrakom, a straga s nosnim dijelom ždrijela. U fiziološkom smislu osnovna funkcija nosa je respiratorna, uz koju se povezuje funkcija vlaženja, grijanja i čišćenja udahnutog zraka. Najvažniju ulogu u tome ima nosna sluznica, koja predstavlja prvu liniju obrane organizma, sprječavajući prodor mikroorganizama, alergena i drugih nečistoća u ostale dijelove dišnog sustava.Do začepljenja nosne sluznice (nosna kongestija) može doći pod utjecajem brojnih čimbenika. U tom slučaju sluznica je otečena, sluz postaje gušća i narušene su prirodne funkcije sluznice. Kad je disanje na nos otežano, više dišemo na usta, zbog čega se zaobilazi zaštitna funkcija nosnih šupljina, a to pogoduje širenju infekcije na ostale dijelove dišnog sustava.

Kroz nos svakodnevno prođe oko 15.000 litara zraka, što znači da nos nikada ne odmara!

Redovito čišćenje nosne šupljine pomoći će održati zdravlje nosne sluznice, a samim time i obrambenu funkciju nosa.

Ako dugo boravite u zatvorenom prostoru, pod utjecajem rada klima uređaja ili grijanja često može doći do isušivanja sluznice nosa. Stvara se neugodan osjećaj suhoće nosa, začepljenosti pri disanju. Razne upale dišnih putova, virusi i bakterije mogu poremetiti balans dišnog sustava i izazvati pojačane sekrecije, stvaranje suhih krasti, slabijeg osjeta mirisa, učestalog kihanja i slično. Uzroci koji do toga dovode su različiti, kao i mehanizmi nastanka, no posljedica je da šlajm zastaje na nosnoj sluzi pa virusi nesmetano mogu prodrijeti u sluznicu, a bakterije se nesmetano mogu razmnožavati.

Hipertonične otopine su djelotvornije od izotoničnih otopina

Hipertonične otopine pokazuju bolju djelotvornost u usporedbi s izotoničnim otopinama  i kod odrasle i kod pedijatrijske populacije bolesnika te kod brojnih stanja kao što su alergijski rinitis, rinosinuitis te kod bolesnika podvrgnutih endonazalnim kirurškim zahvatima.

Ovakva djelotvornost se pripisuje izravnim učincima na medijatore upale, smanjenju endema sluznice i povećanoj mukocilijarnoj aktivnosti, što zajedno rezultira učinkovitom dekongestijom.

Brojna klinička ispitivanja pokazala su bolju djelotvornost hipertoničnih otopina u odnosu na izotonične (0,9% NaCl). Izotonične otopine samo čiste i vlaže nosne šupljine, a hipertonične imaju i prirodni dekongestivni učinak.

Sinomarin® je 100 posto prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv, odnosno hipertonična otopina morske vode (2,3% NaCl) bogata blagotvornim morskim sastojcima. S obzirom na to da je riječ o patentiranoj koncentraciji natrij klorida, Sinomarin® proizvodi jedini su na tržištu koji je sadrže.

Brojna istraživanja pokazala su da koncentracija od 2,3 posto NaCl omogućuje optimalan odnos djelotvornosti morske vode i odlične podnošljivosti.

Sinomarin® 100 % prirodan, klinički dokazan nazalni dekongestiv

Sinomarin® ublažava začepljenost nosa i s tim povezane simptome (svrbež nosa, kihanje, kašljanje, povećan tlak u sinusima i uhu, poremećaj spavanja) putem prirodnog mehanizma osmoze, tj. „izvlačenjem vode" iz otečene nosne sluznice. Uz to, pomaže vlaženju i čišćenju nosne šupljine, odstranjujući nakupljenu sluz, alergene, infektivne tvari i ostale nečistoće.

Ne sadrži lijekove, konzervanse niti kemijske aditive, a nuspojave, poput sušenja nosne sluznice ili navikavanja, uz primjenu Sinomarina® nisu zabilježene. Može se primjenjivati onoliko često i onoliko dugo koliko je to potrebno, bez ograničenja, i to samostalno, kao prirodna alternativa dekongestivima ili s njima u kombinaciji zbog poboljšanja njihove djelotvornosti. Stoga može skratiti trajanje liječenja lijekovima te smanjiti ukupni unos lijeka.

Primjena Sinomarina® preporučuje se:

  • za svakodnevnu higijenu i vlaženje sluznice nosa
  • kod prehlade, gripe i alergije
  • u slučaju da se dekongestivi ne smiju primjenjivati (npr. trudnoća, dojenje, bolest štitnjače, visok krvni tlak, oboljenja srca, šećerna bolest)
  • za poboljšanje djelotvornosti dekongestiva i smanjenje njihova ukupnog unosa.

Morska voda korištena za Sinomarin® prikupljena je iz zaljeva Cancale, uz obalu Bretanje u Francuskoj. Područje je poznato po otvorenom moru i jakim plimnim strujama, čime se dobiva morska voda garantirane kvalitete. Vodu svakodnevno pomno kontrolira Francuska uprava za vode, a zadovoljava i standarde Francuskog ministarstva zdravlja.

Sinomarin® - kompletna linija pokriva potrebe svih uzrasta!

Kako je za pravilno disanje važno da je nos čist, a sluznica optimalno vlažna, preporučuje se svakodnevna higijena nosa Sinomarinom®, posebice u uvjetima suhog i toplog zraka.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije