Očistite organizam uz ove moćne napitke!

Očistite organizam uz ove moćne napitke!

Očistite organizam uz ove moćne napitke!
  • Objavljeno: Petak, 11.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osjećate li se umorno? Vodite borbu s problematičnom kožom, bolovima i probavnim smetnjama? Nikako ne možete izgubiti suvišne kilograme? Možda je vrijeme za detoksikaciju.

Detoksikacija se stoljećima prakticira u različitim kulturama, uključujući ayurvedsku i kinesku medicinu. Detoksikacija se temelji na odmaranju, čišćenju i njezi tijela iznutra prema van. Uklanjanjem i eliminiranjem toksina, a potom unosom nutritivnih tvari, detoksikacija može smanjiti rizik od nastanka raznih bolesti.

Detoksikacija potiče jetru na eliminaciju toksina iz tijela, potiče eliminaciju toksina putem crijeva, bubrega i kože, opskrbljuje tijelo zdravim nutritivnim tvarima i zadovoljava potrebu svake stanice u tijelu.

Kako možete prepoznati da je tijelu potrebna detoksikacija? Tijelo će vam samo reći, a na vama je da prepoznate signale koje vam tijelo šalje.

Smoothie detoksikacija daje puno izbora i veliki broj kombinacija. Predlažemo vam pet super smoothieja koji će očistiti i osvježiti organizam!

Zeleni smoothie za detoksikaciju jetre

Zdravlje jetre utječe na zdravlje cjelokupnog organizma. Jetra je jedan od rijetkih organa koji se može regenerirati, zbog čega je prepoznavanje prvih simptoma oštećenja jetre ključno za prevenciju daljnjih oštećenja i liječenje postojećih.

Maslačak može potaknuti zdravlje jetre. Ima moćna antioksidacijska i protuupalna svojstva. Najčešće se koriste listovi maslačka, ali je i korijen maslačka učinkovit.

Isprobajte zeleni smoothie za detoksikaciju jetre koji sadrži listove maslačka!

Smoothie za detoksikaciju od teških metala

Teški metali, kao što su arsen, olovo, aluminij, kadmij i nikal mogu povećati rizik od nastanka poremećaja u radu mozga, probavnog sustava, bubrega i dovesti do hormonalne neravnoteže. Istraživanja su pokazala da povećavaju i rizik od nastanka kancerogenih stanica.

Napravite smoothie za detoksikaciju od teških metala!

Detoksikacijski smoothie od đumbira

Đumbir je odličan za detoksikaciju. Potaknut će rad probavnog sustava, ubrzati cirkulaciju krvi i povećati dotok hranjivih tvari do svih stanica u tijelu. Već se stoljećima koristi za poboljšanje zdravlja, a brojna dosadašnja istraživanja su potvrdila njegovu ljekovitost i djelotvornost.

Đumbir potiče sagorijevanje stanica masti, pomaže u održavanju duljeg osjećaja sitosti i regulira apetit. Istraživanja su pokazala da osobe koje redovito konzumiraju đumbir unose manje kalorija.

Isprobajte detoksikacijski smoothie od đumbira koji jača imunitet!

Detoksikacijski smoothie

Svježi špinat je odličan izvor antioksidativnih vitamina A i C, luteina i beta karotena. Kada se ovi spojevi udruže, čine odličnu zaštitu od nastanka raznih bolesti. Smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i igra važnu ulogu u popravljanju štete nastale djelovanjem slobodnih radikala. Špinat potiče detoksikaciju tijela, rad imunološkog sustava i smanjuje razinu slobodnih radikala.

Popijte detoksikacijski smoothie sa špinatom!

Zeleni detox smoothie

Limun ima odlična detoksikacijska svojstva, potiče oslobađanje toksina iz tijela i čisti krv. Ima moćna antioksidacijska svojstva i enzime koji će potaknuti rad probavnog sustava. Iako je kiseo, limun ima lužnato djelovanje, zbog čega će regulirati razinu želučane kiseline.

Limun ima odlična antibakterijska i antivirusna svojstva. Zahvaljujući visokom udjelu vitamina C, limun će ojačati imunološki sustav. Učinkovit je u borbi protiv infekcija i odličan je izvor citrusne kiseline, kalcija, magnezija i pektina.

Napravite zeleni detox smoothie koji sadrži limun!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije