Ovi vitamini vraćaju mladolikost vašem licu!

Ovi vitamini vraćaju mladolikost vašem licu!

Ovi vitamini vraćaju mladolikost vašem licu!
  • Objavljeno: Utorak, 19.07.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zdravlje kože

Adekvatnom brigom o koži smanjit ćete rizik od prijevremenog nastanka znakova starenja. Osim izvana, kožu trebate njegovati iznutra. Osnovni koraci u njezi kože su:

  • nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom
  • adekvatan unos vode
  • adekvatan unos vitamina i minerala.

Povećanjem unosa odgovarajućih vitamina poboljšat ćete zdravlje i izgled kože, a prve rezultate ćete primijetiti vrlo brzo.

Svi vitamini su ključni za dobro i pravilno funkcioniranje organizma. Manjak vitamina se obično prvo primijeti na koži. Postaje suha, izgleda umorno i nezdravo. Znanstvenici su ustanovili da nedovoljan unos vitamina može povećati rizik od nastanka raka kože, najčešćeg oblika raka u svijetu.

Suplementi su dobar način unosa odgovarajuće količine vitamina, ali će se većina stručnjaka složiti s tim da je vitamine bolje unositi putem namirnica jer ih tijelo puno bolje apsorbira.

Pripremite zeleni smoothie za lijepu kožu!

Ako niste sigurni unosite li odgovarajuću količinu ovih vitamina, posavjetujte se s liječnikom. Ako bolujete od nekih bolesti ili uzimate lijekove, prije početka uzimanja veće količine ovih vitamina svakako se posavjetujte s liječnikom.

Vitamin D

Vitamin D omogućava apsorpciju kalcija i najčešće ga se povezuje sa zdravljem kostiju. No, vitamin D je jako dobar i za zdravlje kože. Naročito učinkovitim se pokazao kod ublažavanja simptoma psorijaze. Vitamin D3 se vrlo često dodaje u kozmetičke proizvode za njegu kože jer su istraživanja pokazala da ublažava upalu i iritacije kože.

Vitamin C

Vitamin C je ključan za prevenciju prijevremenog starenja kože jer ima moćno antioksidacijsko djelovanje i potiče proizvodnju kolagena. Adekvatnim unosom vitamina C poboljšat ćete učinkovitost krema za sunčanje i smanjiti rizik od nastanka oštećenja uzrokovanih izlaganjem suncu. Istraživanja su pokazala da vitamin C pomaže u prevenciji staničnih oštećenja i ubrzava zacjeljivanje rana. Osim za prevenciju bora, vitamin C je odličan za smanjenje vidljivosti već postojećih bora.

Pripremite smoothie od bobica za regeneraciju kože!

Vitamin E

Glavna funkcija vitamina E je zaštita kože od sunca. Kada se nanosi površinski, vitamin E apsorbira štetne UV zrake. Na taj način vitamin E smanjuje rizik od nastanka oštećenja kože uzrokovanih izlaganjem suncu. Istraživanja su pokazala da su za njegu kože najučinkovitiji proizvodi koji sadrže vitamin E i C jer pružaju najbolju zaštitu od vanjskih štetnih utjecaja. Vitamin E ima odlično protuupalno djelovanje i može ublažiti simptome kožnih bolesti.

Vitamin K

Vitamin K je ključan za pravilno zacjeljivanje rana, zbog čega se kreme s vitaminom K vrlo često koriste nakon kirurških zahvata. Vitamin K može ublažiti kožne iritacije, kapilare, strije, ožiljke i tamne krugove ispod očiju. Vitamin K za kožu nije toliko važan kao prethodni vitamini, ali to ne znači da ga možete zanemariti.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije