10 dobrih stvari koje trebate učiniti danas

10 dobrih stvari koje trebate učiniti danas

10 dobrih stvari koje trebate učiniti danas
  • Objavljeno: Četvrtak, 04.02.2010.
  • Broj pregleda: 959
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Život je brz, a prenatrpan raspored, između posla, obitelji i drugih obveza ne ostavlja vam dovoljno vremena. Držite se ovih deset stvari koje vam neće oduzeti puno vremena.

Nosite pojas

To vas ne košta ništa, a oduzima vam oko dvije sekunde vremena. On također smanjuje šanse za teške ozljede u slučaju nesreće. Pobrinite da djeca i ostali putnici vežu pojas, čak ako samo idete do dućana iza ugla.

Doručkujte

Ako idete na trčanje ili zaspete, doručak je prva žrtva ujutro. Ali, čak ako pojedete bananu ili jabuku, to je bolje nego da uopće ne jedete. Oko jedanaest sati, bit ćete toliko gladni da ćete pojesti bilo što.

Izbjegavajte uredske tračeve

To je teško, jer ćete provesti većinu dana s tim ljudima. Ako postoji stvaran problem, razgovarajte, ali otrovna ogovaranja je najbolje izbjeći. Samo će se povisiti razina negativnosti, a u takvim uvjetima je teško raditi.

Vježbajte

Čak desetak minuta hoda je puno bolje nego ništa. Studije su pokazale da žustrih desetak minuta hoda dnevno može smanjiti rizik od srčanih problema za pola. Prošećite psa ili izađite u park.

Smanjite unos kofeina

Previše kave i/ili čaja može povećati krvni tlak i dovesti do dehidracije. Pratite koliko kofeina unosite, te pokušajte izbjegavati kofein prije spavanja, pogotovo ako patite od nesanice.

Zagrlite djecu i kućne ljubimce

Istraživanja su pokazala da životinje mogu smanjiti vaš krvni tlak. Zagrlite ih redovito. Redoviti zagrljaj za djecu će im reći da ih volite i mogu dovesti do smanjenja budućih problema.

Očistite zube ispravno

Ispravno. Ne samo četkicom potez ili dva po zubima. Koristite i konac kako biste dosegnuli čak i ona teško dostupna mjesta. To će smanjiti izglede za infekcije. Bit ćete zahvalni kada sljedeći put budete sjedili u zubarskoj stolici.

Naručite se za pregled

Trebate vidjeti liječnika? Ginekologa? Psihologa? Fizioterapeuta? Dogovaranje pregleda je ponekad najteži dio. Većina problema neće otići samo po sebi. U stvari, prije nego kasnije je uvijek bolje i lakše.

Budite ljubazni

Uvijek je lakše biti ljubazan i ugodan, nego surov i neugodan. Ako ste loše raspoloženi, lakše je naljutiti se. Uvijek ćete dobiti puno više od ljudi, kada su sudionici spremni na ono što imate na umu, nego kada se osjećate uvrijeđeno i ponašate antipatično.

Pronađite način da se opustite

Pronađite nešto što vas opušta. Bilo da je to tjelovježba, masaža, dobra knjiga ili film. Vrijeme za opuštanje trebalo bi biti dio svakog dana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije