Kako se nositi sa stresom uz pomoć aromaterapije?

Kako se nositi sa stresom uz pomoć aromaterapije?

Kako se nositi sa stresom uz pomoć aromaterapije?
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Uvod

Užurbani tempo modernog života, pritisci na poslu i sve veći životni zahtjevi u svijetu koji se stalno mijenja čine ovo vrijeme „dobom stresa". Što možemo učiniti da zadržimo balans u ovim dramatičnim promjenama koje se zbivanju oko nas?

Stres je uvijek bio sastavni dio ljudskog života - i to ne trivijalni dio, jer stres nas izlaže raznim pritiscima i bolima (fizičkim, mentalnim i emocionalnim).

Stres, koji se smatra normalnim dijelom života, može biti pozitivno iskustvo jer stvara uzbuđenje, povećanje energije, čistoću misli i kreativnost. Međutim, mi uglavnom stres doživljavamo kao negativne emocije i osjećaje napetosti u situacijama u kojima se teško snalazimo. Naša snaga i općenito psihofizičko stanje određuje kako se vanjski pritisci i traume manifestiraju u našem tijelu, umu i duhu. Stres doživljavamo ovisno o našoj sposobnosti da se njime nosimo - snažno (osjećaj bespomoćnosti) ili slabo (osjećaj ugode).

Djeca su također izložena stresu zbog školskih obaveza, ubrzanog ritma, ranog ustajanja i pripreme za nadolazeće aktivnosti, nervoznih i napetih roditelja, maltretiranja u društvenom okruženju...

Vitashop

Najnovije

Najčitanije