12 simptoma koji ukazuju na bolesti srca

12 simptoma koji ukazuju na bolesti srca

12 simptoma koji ukazuju na bolesti srca
  • Objavljeno: Četvrtak, 15.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Apneja

Ako radite stanke u disanju za vrijeme spavanja, mozak ne dobiva dovoljno kisika što povećava rizik od visokog krvnog tlaka, aritmija, moždanog i srčanog udara. Srećom, apneja se može izliječiti.

Žuto-narančasti reljefni osip

Izuzetno visoka razina triglicerida može uzrokovati pojavu žuto-narančastog reljefnog osipa na zglobovima ruku i nogu. Puno masnoće u krvi može začepiti arterije što alarmantno povećava rizik za razvoj bolesti srca i moždani udar.

Slabe ruke

Snaga u rukama može biti pokazatelj jačine vašeg srca. Ako ste primijetili da imate slab stisak, to može značiti da imate problema sa srcem. Jačanje šake i stiska ne mora nužno ojačati i srce.

Pripremite smoothieje za bolju cirkulaciju i zdravije srce!

Tamne mrlje ispod noktiju

Ako niste zadobili udarac, a primjećujete tamne mrlje ispod nokta, to može ukazivati na endokarditis, infekciju endokarda i srčanih zalizaka. Takve mrlje se često pojavljuju kod dijabetičara koji imaju četiri puta veću vjerojatnost za srčani ili moždani udar.

Vrtoglavica

Vrtoglavica se obično događa uslijed nedovoljnog pumpanja krvi u mozak. Može biti simptom aritmije. Osjećaj ošamućenosti također može biti simptom srčanog udara.

Seksualni problemi

Muškarci s erektilnom disfunkcijom mogu imati problem sa cirkulacijom, povezanom s visokim tlakom ili suženim arterijama od nakupina kolesterola. Ti problemi krvnog protoka mogu smanjiti ženski libido i sposobnost uživanja u seksu.

Promjena boje kože

Plavi ili sivi prsti ruku i nogu mogu ukazivati na slabu cirkulaciju. Išarani ljubičasti uzorak ukazuje na to da su dijelovi masnoće zapeli u krvnim žilama.

Krvarenje desni

Stručnjaci ne razumiju u potpunosti vezu između bolesti desni i srca. No, istraživanja pokazuju da krvarenje, oticanje ili osjetljive desni mogu dovesti do srčanih problema. Jedna teorija je da bakterije iz zubnog mesa odlaze u krvotok i kreću se prema srcu, što stvara upalu.

Ovo voće štiti srce, poboljšava kvalitetu sna i potiče probavu!

Tamna zadebljanja na koži

Ovakve mrlje se najčešće nalaze u naborima kože na vratu, pazuhu i preponama. Ova pojava može značiti da imate problem s inzulinom što može dovesti do dijabetesa i naposljetku ugroziti srce.

Problemi sa disanjem

Kratkoća daha može biti simptom zatajenja srca, aritmije ili srčanog udara. Obavijestite liječnika ako se plitko disanje nastavlja uslijed mirovanja ili svakodnevnih umjerenih obaveza.

Oteklina na potkoljenicama

Ova pojava je česta tijekom trudnoće ili uslijed dugog sjedenja ili stajanja. Nakupljanje tekućine također može proizaći zbog slabe cirkulacije. Noge mogu oticati i zbog ugrušaka koji blokiraju povratak krvi iz donjih udova u srce.

Umor

Ne radi se uvijek o nedostatku sna. Zatajenje srca može umoriti i iscrpiti srce jer ne pumpa dovoljno krvi. Pripazite i na prateće simptome poput oticanja, kašljanja i opće slabosti. Neprestani umor može značiti anemiju, rak ili depresiju.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije