Aromaterapija za ljubavnike - Seksualni mirisi od A do Ž

Aromaterapija za ljubavnike - Seksualni mirisi od A do Ž

Aromaterapija za ljubavnike - Seksualni mirisi od A do Ž
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Osjet mirisa direktno je povezan s onim dijelom mozga koji je odgovoran za sjećanja i emocije. Drugim riječima, a to su pokazala i razna istraživanja, mirisi mogu proizvesti određene osjećaje i reakcije.

Aromaterapija, uostalom, više doista nije ništa novo. Iako je stara poput najstarije civilizacije, u suvremenoj je Europi prepoznata dvadesetih i tridesetih godina proteklog stoljeća kad je francuski kemičar Rene-Maurice Gattefosse iskovao njen današnji naziv. No, znanje o mirisima bilo je poznato još u drevnom Egiptu pa ga možemo smatrati staricom u dobi od pet milenija.

Kroz čitavu svoju dalekosežnu povijest, aromaterapija se često koristila u seksualnoj praksi i ritualima. Mnoge su kulture koristile miris da privuku ljubavnike i zaliječe veze. Spomenuta je i u "bibliji seksa" Kama Sutri, što ne čudi jer se u mnogim kulturama koristila kao dio zavođenja.

Kleopatra je bila poznata po posebnoj mješavini ruže, cimeta i drugih biljaka, koju je upotrijebila da zavede Marka Antonija. Talijanke su dugo koristile bosiljak da zavedu i očaraju potencijalne ljubavnike. Drevni arapski priručnici među savjete o tjelesnim užicima ubrajaju i erotske kvalitete crnog papra. Rimljani su za pojačavanje seksualne moći koristili đumbir. Jedna bi talijanska princeza svoje rukavice i kupku namirisala nerolijem. Tantrički učenici su slavlju seksualne ekstaze dodavali miris sandalovine. To su tek neki povijesni primjeri upotrebe mirisa u seksualne svrhe.

Opisat ćemo 18 esencijalnih ulja i mirisa poznatih po svojim afrodizijačkim svojstvima. Možete ih koristiti u raspršivaču, svijeći, mirisnom štapiću, potpouriju, dodati koju kap kupci, ili umiješati u osnovno ulje (bademovo ili maslinovo, primjerice) pa upotrijebiti za masažu. Ona će bez sumnje stvoriti seksualnu atmosferu vašoj spavaćoj sobi i domu.

Mirise možete koristiti zasebno, ili ih izmiješajte da biste postigli onakvu seksualnu reakciju kakvu želite.

Napominjemo da aromaterapiju smiju koristiti zdrave osobe. Ukoliko patite od bilo kakvih zdravstvenih smetnji, trudni ste ili dojite, prije upotrebe mirisnih i esencijalnih ulja savjetujte se s liječnikom, ljekarnikom ili profesionalnim aromaterapeutom.

Bosiljak

Mediteran već stoljećima poznaje seksualnu snagu koju potiče slatka i prepoznatljiva aroma bosiljka. Bosiljak je povezan s ljubavi, zavođenjem i plodnošću. On pobuđuje osjete i pokreće iskonski seksualni instinkt. Upotrijebite ga za potpaljivanje uspavanih strasti, ili pak za uklanjanje umora, što će također pomoći da budete orniji za tjelesne užitke. Bosiljak uklanja mentalni, emocijalni i fizički umor. Valja ga izbjegavati u trudnoći.

Bergamota

Bergamota je miris koji suptilno pojačava raspoloženje ljubavnika. Njena kiselo-cvjetna aroma podiže duh voljene osobe, otpuštajući svaku napetost i tjeskobu.

Cedrovina

Ako ste se zaželjeli istinskog vođenja ljubavi, pomognite si cedrovinom. Njen miris otvara osjećaje i pomaže ljubavnicima da tijekom odnosa uđu u duhovnu dimenziju. Ona ublažava strahove i tjeskobu te privlači ljubavnike u blaženu senzualnu stvarnost. Također, oprezno s njome u trudnoći.

Crni papar

Ovo je univerzalni začin. Baš kao što začinjava svako vaše jelo, a odabranima daje vatrenu ljutinu, crni papar može unijeti strast, vitalnost i vatru u vaš ljubavni život. Njegova su svojstva topla, jaka i prodiruća pa on može dobro raspiriti iskre strasti. Njegova ljutkasta aroma uzbuđuje osjete i nakuplja izdržljivost i snagu.

Đumbir

Oštar i intenzivan đumbir savršen je dodatak erotskom životu. Njegova ljuto-slatka aroma podiže vitalnost i zagrijava libido. Upotrijebite ga da pobudite strast i požudu.

Geranijum

Geranijum je divlja šumska biljka koja pomaže otvaranju komunikacijskih kanala u vezi. Održavanjem ili povratom kvalitete odnosa, automatski će se poboljšati i njegov seksualni aspekt.

Jasmin

Istodobno prepoznatljiv i egzotičan, opojni miris jasmina se koristi za hvatanje, održavanje ili potpaljivanje osjećaja voljene osobe. On se brine za očuvanje duboke i trajne privrženosti. Seksualnoj vezi jasmin donosi snagu i toplinu. Ne smije se upotrebljavati tijekom trudnoće.

Lavanda

Lavanda blago djeluje na srce. Ona svojom utješnom aromom relaksira i uravnotežuje duh. Upotrijebite je da zacijelite i nahranite kako vlastiti um, tako i ljubavnu vezu. Potencijalno je štetna u prvom tromjesječju trudnoće.

Limeta

Egzotična limeta dodaje radost i smijeh vašoj romansi te povećava apetit za požudom i strašću. Limeta ispunjava atmosferu radošću i lakoćom. Otpušta tjeskobu i čini prohodnima putove komunikacije.

Neroli

Neroli je drevni erotski miris u službi zavođenja. On olakšava komunikaciju i pobuđuje osjet zadovoljstva. Ponaša se kao afrodizijak.

Naranča

Naranča donosi toplinu i radost u vezu. Ona razveseljava duh i pojačava osjete.

Pačuli

Dubok, mošusni miris koji se zadržava na mjestu asocira na zemaljsku seksualnost i duhovnu elevaciju. Iznimno je seksualno provokativan, otpušta sve kočnice i pobuđuje strast.

Ruža

Ruža otvara srce i emocionalno podiže. To je erotski miris s afrodizijačkim svojstvima i karakteristikama seksualnog iscijeljenja.

Sandalovina

Slatka drvenasta aroma sandalovine već se stoljećima koristi u ritualnim praksama za proslavu božanstvenog aspekta seksualne ekstaze. Sandalovina pobuđuje fizičku senzualnost, otvara emocije, stvara spontanu interakciju i pomaže ljubavnicima da pobjegnu iz seksualne rutine.

Smreka

Crnogorica svojim mirisom čisti od negativnih osjećaja i ima stimulativna svojstva. Pomaže u otklanjanju nesigurnosti i stvaranju povjerenja među partnerima, ali valja je izbjegavati tijekom trudnoće.

Tamjan

Aroma tamjana ima moć opsjedanja. Donosi dubinu i značenje vezama, podižući svjesnost i poboljšavajući komunikaciju. Stimulira osjete i tješi um.

Ylang Ylang

Ovaj moćni afrodizijak podiže libido i razinu privlačnosti među ljubavnicima. Istodobno uklanja nemir i pojačava razinu energije. Donosi senzualnije erotsko iskustvo u vaš ljubavni život.

Žalfija

Duboko senzualan miris žalfije ili kadulje svojim smirujućim karakteristikama uklanja inhibicije. Svojom aromom, žalfija podiže libido, rastapa strahove i kočnice.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije