Glavobolja, menstrualna bol, vrućica - kako si brzo pomoći u rješavanju akutne boli

Glavobolja, menstrualna bol, vrućica - kako si brzo pomoći u rješavanju akutne boli

Glavobolja, menstrualna bol, vrućica - kako si brzo pomoći u rješavanju akutne boli
  • Objavljeno: Srijeda, 16.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Glavobolja, zubobolja, bolovi u leđima i menstrualni bolovi česti su bolovi koje mnogi doživljavaju i više puta mjesečno. Akutna bol je normalan i predvidljiv fiziološki odgovor na podražaj koji može biti izazvan kirurškim postupkom, ozljedom ili akutnom bolešću, a terapija liječi uzrok boli.

Međutim, ti simptomi se mogu javiti iznenada, a mogu i nestati bez upozorenja, i teško je dijagnosticirati ovakvu vrstu boli. Često ovakva bol ne traje cijelo vrijeme već se pojačava i slabi, a može trajati po nekoliko dana, nekoliko minuta ili čak samo nekoliko sekundi.

Muče li vas često bolovi poput glavobolje, bolovi u leđima, menstruacije su vam bolne, ali i ako vaše dijete ima česte vrućice, znate koliko bol može zagorčati svakodnevicu i spriječiti vas u obavljanju posla i uživanju u slobodnom vremenu. Kad takva kratka, ali intenzivna bol nastupi, želimo da što prije prođe i stoga tražimo lijek koji će djelovati brzo i učinkovito, a uz jednostavnu upotrebu.

Kod takvih bolova većina poseže za nekom vrstom analgetika. Na tržištu postoje razne vrste lijekova koji se koriste za liječenje akutne boli. Zato nam to daje mogućnost da izaberemo lijek koji će nam nabolje i najbrže pomoći. Na tržištu ima najviše ibuprofenskih analgetika, i te ljudi najčešće koriste kod rješavanja boli.

Djelovanje ibuprofena otkriveno je slučajno, odnosno kada ga je njegov izumitelj primijenio kod mamurluka od čega mu se „razbistrila glava“. U današnje vrijeme se često koristi kod različitih tipova boli i povišene tjelesne temperature, a njegova primjena nije ograničena samo na odrasle, već ga roditelji u nižoj dozi često koriste protiv bolova i za snižavanje povišene tjelesne temperature kod djece.

Ibudolor Direkt - brzo rješenje za bol i jednostavna primjena

Ibudolor Direkt se koristi za kratkotrajno simptomatsko liječenje blagih do umjerenih bolova i povišene tjelesne temperature. Sadrži ibuprofen u obliku praška, ugodnog okusa limuna koji se uzima direktnim stavljanjem u usta bez potrebe za vodom ili drugim tekućinama.

Ovakav jednostavan način primjene idealan je za užurbane, poslovne ljude, roditelje male i školske djece koji su stalno u pokretu, tj. za sve one koji nemaju vremena za bol i žele brzo i učinkovito rješenje koje im je uvijek nadohvat ruke. Osim što stane u svaki džep i torbu, jednostavno ga je uzeti u bilo kojoj situaciji - na poslu, sastanku, na putu ili za vrijeme izlaska. Djeluje brzo kod glavobolje, bolova u leđima, zubobolje, menstrualnih bolova i povišene tjelesne temperature.

Ibudolor Direkt 200 mg mogu koristiti odrasli, adolescenti i djeca od 20 kg tjelesne težine (od 6 godina i stariji), dok Ibudolor Direkt 400 mg mogu koristiti odrasli i adolescenti od 40 kg tjelesne težine (od 12 godina i stariji). Uzima se po jedna doza svakih šest sati.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije