Imunitet djece jačamo ovim nutrijentima!

Imunitet djece jačamo ovim nutrijentima!

Imunitet djece jačamo ovim nutrijentima!
  • Objavljeno: Četvrtak, 28.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

U vrijeme sezonskih bolesti, često čujemo preporuke o tome kako ojačati organizam, koje preparate koristiti, kako se izliječiti i kako prebroditi sezonu virusa.

Vjerujemo da vas ponekad mnoštvo informacija, od kojih su neke i neprovjerene, mogu zbuniti radi čega lako odustanete i na kraju ne učinite ništa za svoje zdravlje i zdravlje bližih.

Ipak, zdravlje djece stavljamo na prvo mjesto i ona nikada ne ostaju nezbrinuta.

U želji da vam olakšamo, donosimo kratki popis osnovnih nutrijenata koje možete ponuditi djeci na svakodnevnoj bazi.

Vitamin C

Vitamin C je snažan antioksidans koji pomaže ojačati imunitet. Najbolje je konzumirati ga iz svježeg voća i povrća. Najviše vitamina C imaju agrumi, brokula, cvjetača, paprika, rajčica, kivi i jagode.

Vitamin D

Zimi provodimo manje vremena na otvorenom, a sunčeva svjetlost je neophodna za dobivanje D vitamina koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. U slučaju nedostatka, poželjno je uzimati suplemente s vitaminom D.

Vitamini B skupine

Istraživanja pokazuju kako pojedini vitamini B kompleksa direktno djeluju na jačanje imuniteta. Tu spada i folna kiselina koja smanjuje količinu umora i iscrpljenosti, što također doprinosi izgradnji imuniteta.

Cink

Cink je mineral koji je, uz vitamin C, vrlo moćan saveznik u borbi protiv prehlade i gripe. Cink utječe na stvaranje i aktivaciju T-limfocita, bijelih krvnih stanica koje su važne u borbi protiv infekcija. Namirnice koje obiluju cinkom su kamenice, janjetina, slanutak, grčki jogurt, orašasti plodovi, riba, chia, avokado.

Beta glukan

Beta glukan je jedan od najpoznatijih imunomodulatora koji dokazano pomažu u ublažavanju simptoma prehlade, gripe i drugih respiratornih infekcija. Osim ublažavanja simptoma, beta glukan čak i smanjuje vrijeme njihovog trajanja.

S obzirom na to da je za unos svih potrebnih nutrijenata potrebno nabaviti veće količine namirnica i izdvojiti određeni vremenski period za pripremu istih, ponekad je jednostavnije unijeti spomenute nutrijente putem suplemenata koji se nalaze na tržištu.

Yasenka imuno BETA GLUKAN sadrži visokopročišćeni beta glukan izoliran iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae, vitamin C, cink i vitamine B kompleksa. Osim što doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, ova kombinacija sastojaka doprinosi i:

  • normalnom metabolizmu stvaranja energije
  • normalnom funkcioniranju živčanog sustava
  • normalnoj psihološkoj funkciji
  • normalnoj kognitivnoj funkciji

Za više informacija, posjetite www.yasenka.hr!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije