Saznajte zašto je beta glukan potreban vašoj djeci

Saznajte zašto je beta glukan potreban vašoj djeci

Saznajte zašto je beta glukan potreban vašoj djeci
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.01.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Svakom je roditelju zdravlje vlastitog djeteta na prvom mjestu. Kako bi vaše dijete bilo zdravo, potreban mu je jak imunološki sustav, koji će ga obraniti od patogenih mikroorganizama koji uzrokuju bolesti.

Često se roditelji pitaju kako ojačati imunitet kod djeteta? Odgovor leži u beta glukanu, nutrijentu koji posljednjih godina zauzima tron kada je riječ o obrani organizma i pružanju podrške imunitetu.

Beta glukan za djecu

Beta glukan je jedan od najpoznatijih imunomodulatora. Ne samo da dokazano pomaže u ublažavanju simptoma prehlade, gripe i drugih respiratornih infekcija, već i smanjuje vrijeme trajanja simptoma. Također, beta glukan je stekao popularnost zato što pomaže kod alergija, potiče zdravlje srca i pomaže u prevenciji pretilosti.

Ljudsko tijelo ne može samostalno proizvesti beta glukan, već ga je potrebno unositi u organizam. U hrani se beta glukan može pronaći u mekinjama žitarica (ječam, zob, raž, pšenica), gljivama, staničnim stijenkama kvasca, algama i slično.

Neki smatraju da je djeci moguće pružiti potrebne nutrijente putem hrane, no važno je biti realan. Teško da će djeca, ali i odrasli, unijeti nutrijente samo pomoću prehrane. Htjeli si to priznati ili ne, nije čest primjer da djeca svakog dana pojedu dovoljan broj hranjivih i uravnoteženih obroka.

Jedan od glavnih krivaca tome su ubrzan način života i niz izvanškolskih aktivnosti, koji roditeljima ne ostavljaju dovoljno vremena kako bi svojoj djeci baš svaki dan mogli ponuditi 3 zdrava obroka. Osim toga, postoje izbirljiva djeca, kao i ona koja nisu pretjerano oduševljena kada trebaju pojesti voće i povrće te radije posežu za nezdravom hranom.

Srećom, postoje dodaci prehrani bogati beta glukanom i drugim nutrijentima, poput vitamina, minerala i esencijalnih kiselina potrebnih za jačanje imuniteta, kao što je imuno BETA GLUKAN za djecu.

Yasenka imuno BETA GLUKAN sadrži visokopročišćeni beta glukan izoliran iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae, vitamin C, cink i vitamine B kompleksa. Osim što doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, ova kombinacija sastojaka doprinosi i:

  • normalnom metabolizmu stvaranja energije

  • normalnom funkcioniranju živčanog sustava

  • normalnoj psihološkoj funkciji

  • normalnoj kognitivnoj funkciji

Prevencija nije važna samo kako bi naši najmlađi bili zdravi tijekom djetinjstva, već i kako bi se njihovo zdravlje održalo i u odrasloj dobi.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije