Razmazite se uz eterična ulja

Razmazite se uz eterična ulja

Razmazite se uz eterična ulja
  • Objavljeno: Subota, 07.05.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Eterična ulja se koriste u aromaterapiji jer vrlo brzo mirisi dođu do naših osjetila i signaliziraju našem živčanom sustavu da se opusti i smanji stres. Neka eterična ulja imaju antiseptična i antibakterijska svojstva tako da su od velike koristiti u liječenju virusnih infekcija.

Ova eterična ulja imaju nevjerojatan učinak na um i tijelo, pa ako niste probali aromaterapiju, svakako biste trebali pokušati. Koristite omiljena eterična ulja ili ih kombinirajte kako biste dobili potpuno nove mirise.


Cedrovina

Ulje se preporuča za kožne probleme poput akni i osipa. Ulje pomaže osloboditi od svraba i djeluje kao antiseptik, sedativ i diuretik. Ima smirujući učinak na um i pomaže smanjiti napetosti u tijelu.

Kamilica

Eterično ulje kamilice je izvađeno iz cvjetova kamilice kroz destilaciju vodenom parom. Ovo ulje ima antiseptična, analgetska i antibakterijska svojstva. Koristi se za liječenje akni, probavnih problema i problema s kožom. Ulje kamilice ima smirujući učinak i uklanja anksioznost. Ulje je slatko i ima voćni miris.

Lavanda

Eterično ulje lavande se dobiva iz cvjetova lavande destilacijom vodenom parom. To je slatki, cvjetni miris koji smiruje i osvježava. Koristi se za liječenje nesanice, stresa, kožnih bolesti, opekotina, peruti i respiratornih problema.

Čajevac

Ulje ima jak miris i koristi se za opuštanje tijela. Jača imunološki sustav i djeluje antibakterijski. Također se koristi za kontrolu i rješavanje kožnih problema, ogrebotina i ugriza insekata.

Ružmarina

Osvježavajućeg mirisa, ima antiseptička, antireumatska i analgetska svojstva. Koristi se za poticanje i buđenje uma, za ublažavanje opekotina, umora, reume, prehlade, rana i celulita.

Sandalovina

Sandalovina ima suptilan miris egzotike. To je antiseptik, diuretik, analgetik i antireumatik. Koristi se za liječenje upale grla, infekcija, problema s kožom i ekcema. Sandalovina ima umirujući učinak na um, smanjuje napetost, stres i anksioznost.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije