Kako se zaštititi od koronavirusa u zatvorenom prostoru?

Kako se zaštititi od koronavirusa u zatvorenom prostoru?

Kako se zaštititi od koronavirusa u zatvorenom prostoru?
  • Objavljeno: Subota, 24.10.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Suh zrak u zatvorenim prostorima ima velik utjecaj na širenje čestica virusa – dokazali su znanstvenici najnovijim istraživanjem. Tijekom zimskih mjeseci u mnogim prostorima prevladava nedovoljno vlažan zrak, prvenstveno zbog grijanja, zbog čega je upravo sada u hladnijim mjesecima povećan rizik od zaraze koronavirusom u zatvorenim prostorima.

To je otkrilo najnovije istraživanje koje su proveli japanski istraživački div Riken i Sveučilište Kobe. Tijekom istraživanja znanstvenici su korištenjem superračunala simulirali emisiju i protok sitnih čestica, odnosno aerosola u zatvorenim prostorima.

Simulacije su pokazale da, u uvjetima kada je vlažnost zraka manja od 30% , količina aerosola je i više nego dvostruko veća u odnosu na uvjete kada vlažnost iznosi 60% ili više.

Kako se zaštititi od zaraze koronavirusom u zatvorenim prostorima?

Centralno grijanje dodatno isušuje zrak u prostorijama, a uslijed hladnih temperatura često nije moguće provjetravati prostorije koliko bi trebalo. Osim toga, velik broj znanstvenika tvrdi kako se koronavirus može širiti zrakom, odnosno mikroorganizmi se u zraku mogu zadržati satima. Iz navedenog istraživanja je vidljivo da korištenje difuzera može pomoći u zaštiti od zaraze koronavirusom.

Kako bismo vam olakšali potragu, pronašli smo najbolje difuzere po akcijskim cijenama!

Najbolji difuzeri za ovlaživanje zraka

Aroma difuzer Woody – Gisa difuzer je prikladan za veće prostorije, od 70 do 80 m2 i može raditi 5 sati kontinuirano te ima spremnik vode od 250 ml. Spoj prirodnog drva i stakla inspiriran nordijskim dizajnom te jednostavne i čiste linije čine ga savršenim za svaki prostor.

Aroma difuzer Woody po akcijskoj cijeni kupite klikom na poveznicu ili fotografiju.

Aroma difuzer Pandora – Gisa difuzer je namijenjen za prostorije veličine od 40 do 50 m2, a u kontinuitetu može raditi do 6 sati te ima spremnik vode od 200 ml.

Aroma difuzer Pandora po akcijskoj cijeni potražite na poveznici ili klikom na fotografiju.

Aroma difuzer Tulipano – Gisa difuzer poseban je zbog USB adaptera zahvaljujući kojem ga možete spojiti na računalo i nositi sa sobom u bilo koju prostoriju te ima spremnik vode od 90 ml.

Aroma difuzer Tulipano kupite po akcijskoj cijeni klikom na link ili na fotografiju.

Najnovije

Najčitanije