La stone masaža

La stone masaža

La stone masaža
  • Objavljeno: Utorak, 03.02.2009.
  • Broj pregleda: 1.162
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Masaža kamenjem

Korištenje toplog i hladnog kamenja u tarapeutske svrhe staro je skoro kao i čovjek. Želite li doživjeti pozitivne promjene, opustiti se i odbaciti nagomilani stres, idealna terapija za vas je ova masaža.

Drevno umijeće liječenja prirodnim kamenjem spominje se već u doba starih Egipćana, Grka, semitskih naroda i u tradicionalnoj medicini nekih drugih primitivnih plemena.

Ova vrsta terapije bila je omiljeni način prirodnog liječenja prvih stanovnika Amerike, drevnih Indijanaca. Vjerovali su da kamenje ima čudotvornu moć izliječenja koju im je podarila Zemlja, a koja se neprestano obnavlja. Iz kamenja raznih veličina, crpili su snagu i, polažući ih na tijelo, obnavljali energiju. Vjerovanje u moć kamena temeljilo se na njegovom kontaktu sa tlom na kojem treba duže vrijeme ili se treba zakopati, kako bi upio njenu snagu i energjju. U indijanskoj kulturi, čijih je elemenata dosta prisutno u La stone terapiji, sve što na Zemlji egzistira ima dušu, tako da je i kamenje poštovano kao živo biće. Bazaltno i mramorno kamenje, koje se koristi u ovoj terapiji, na neki je način smatrano živom materijom koja u sebi sadrži veliku energiju Majke Zemlje.

Osim nabrojanih prednosti koje ističu drevne priče, danas je blagotvoran uticaj kamenja moguće doživjeti u tretmanu, popularno nazvanom La Stone Therapy.

Originalna i jedinstvena La stone terapija spoj je masaže kamenjem različitih temperatura i energetskog učinka. Iako se kamenje kao medij na tijelu koristilo u mnogim kulturama, njegovu upotrebu je popularizirala tek prije nekoliko godina Amerikanka Mary Nelson, koja je utemeljila poseban oblik masaže koristeći 54 topla i 20 hladnih. Masažu je nazvala La Stone Therapy.

Najnovije

Najčitanije