Ovako ćete najbrže izgubiti kilograme uz minimalno truda!

Ovako ćete najbrže izgubiti kilograme uz minimalno truda!

Ovako ćete najbrže izgubiti kilograme uz minimalno truda!
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2018.
  • Broj pregleda: 1.964
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Istraživanja pokazuju da je u posljednjih 40 godina, broj pretilih osoba porastao za 3 puta. Gotovo svaka četvrta osoba, starija od 16 godina, ima prekomjernu tjelesnu težinu.

S obzirom na ove činjenice, ne čudi da se sve više ljudi okreće zdravoj prehrani. To ne znači da morate paziti na svaki zalogaj, nego pripaziti na količinu pojedenog te izbjegavati prženu hranu, jednostavne ugljikohidrate, šećer i slično.

Odlučili smo sastaviti popis jednostavnih trikova s kojima ćete uz minimalno truda i muke postići željene rezultate. Kad kažemo „minimalno truda“, zaista to i mislimo! Provjerite!

Stegnite remen

Prije nego što počnete ručati ili večerati, stegnite remen oko struka. Kada osjetite pritisak na području trbuha ili želuca, znači da je vrijeme da prestanete jesti. Ovaj vrlo jednostavan, ali učinkovit trik pomoći će vam da izbjegnete prejedanje.

Evo zašto je mango idealan za mršavljenje!

Koristite visoke i tanke čaše

Veliki broj kalorija unosimo putem napitaka, a često toga nismo ni svjesni. Na primjer, jedna čaša soka sadrži oko 120 kalorija i 20 g šećera. Taj se iznos može smanjiti ako koristite odgovarajuće čaše. U prosjeku ulijemo 20 do 30% manje tekućine u visoke i tanke čaše nego u male i debele.

Namjestite alarm

Ovaj trik je izrazito jednostavan, a natjerat će vas da jedete sporije i pritom manje pojedete. Namjestite timer ili alarm na 20 minuta i pokušajte „rastegnuti“ obrok na te minute. Nemojte brzati s jedenjem. Žvačite sporije i temeljitije!

Pripremite toplu kupku

Topla voda opušta, ali i topi kilograme. Istraživanja pokazuju da u sat vremena tople kupke možete sagorjeti oko 130 kalorija (toliko u prosjeku potrošimo nakon 30 minuta hodanja!). Osim toga, razina šećera u krvi je 10% manja nakon kupanja!

Saznajte koji napitak smanjuje krvni tlak, a potiče mršavljenje!

Stavite zdjelu voća na stol

Istraživanja pokazuju da se želja za zdravom hranom povećava samim pogledom na nju. Stavite na vidljivo mjesto zdrave namirnice poput voća, povrća, zobi ili sjemenki!

Sjednite na kraj stola

Vrijeme je obiteljskog ručka, a vi sjednete uvijek na sredinu kako bi vam poslužena hrana bila dostupnija. Sjednite na kraj stola, što dalje od hrane! Garantiramo da ćete manje pojesti.

Izrežite hranu na sitnije komade

Ako narežete hranu na komadiće, mozak će misliti da je na tanjuru više hrane. Uslijed toga, brže ćete se zasititi i manje pojesti! Također možete koristiti kineske štapiće umjesto klasičnog pribora za jelo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije