Što gledati za vikend? Pet novih, uzbudljivih filmova na Netflixu

Što gledati za vikend? Pet novih, uzbudljivih filmova na Netflixu

Što gledati za vikend? Pet novih, uzbudljivih filmova na Netflixu
  • Objavljeno: Subota, 10.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Oblačni i hladni vikendi idealni su za ušuškati se ispod dekice, skuhati kavu ili čaj, pripremiti kokice i uživati u nekom dobrom filmu. Da ne potrošite sate pretražujući što bi bilo najbolje pogledati, donosimo izbor naše redakcije - pet novih filmova koji su međusobno vrlo različiti, a gledali smo ih s jednakim interesom.

The Good Nurse

Prvi film na našoj listi donosi priču o Amy, medicinskoj sestri i samohranoj majci koja se bori sa srčanim oboljenjem, i Charlieju, novom medicinskom tehničaru koji počne raditi na njezinom odjelu. Između njih dvoje vrlo se brzo razvije snažno prijateljstvo, ali stvari se promjene nakon niza misterioznih smrti pacijenata, kada se ispostavi da je Charlie glavni osumnjičenik. Film je temeljen na istinitom događaju.

The Wonder

Ljubiteljima misterija i trilera svidjet će se film The Wonder, priča smještena u irsko selo 1862., o mladoj djevojci koja potpuno prestaje jesti, ali čudesno ostaje živa i zdrava. Turisti i hodočasnici okupljaju se kako bi svjedočili djevojci za koju se govori da je mjesecima preživjela bez hrane, a u selo dolazi i medicinska sestra koja treba utvrditi što se zapravo događa. Likovi u filmu nisu stvarni, ali su inspirirani stvarnim praksama iz viktorijanskog doba.

Troll

Film Troll trenutno je prvi na Netflixovoj listi gledanosti filmova u Hrvatskoj. Riječ je o pomalo mračnom norveškom filmu, priči o nečem divovskom što se budi unutar planine Dovre, nakon što je bilo zarobljeno tisuću godina. Stvorenje se brzo približava Oslu uništavajući sve pred sobom, dok se stanovnici grada bore da zaustave nešto za što su mislili da postoji samo kao dio legendi.

Lady Chatterley’s Lover

Ako više volite ljubavne priče, pogledajte film nastao prema knjizi iz 1928., koja je u više zemalja bila zabranjena i cenzurirana jer je radnja smatrana neprimjerenom i nemoralnom. Priča prati život lady Chatterley koja se, iako je u braku, upušta u burnu aferu s lovočuvarom i otkriva nove razine požude i intimnosti te odlučuje prekršiti sve običaje vremena u kojem živi.

The Swimmers

Visko na Netflixovoj listi gledanosti je i film The Swimmers, koji preporučujemo onima raspoloženima za stvarne, biografske priče. Ova je o dvjema sestrama izbjeglim iz Sirije kada im je u ratu uništen dom, koje su tijekom bijega bile prisiljene spašavati svoje i živote drugih usred Egejskog mora. Samo godinu dana kasnije, jedna od njih je sudjelovala na Olimpijskim igrama u Riju.

Vezani saržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije