Prednosti akupunkture

Prednosti akupunkture

Prednosti akupunkture
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 22.10.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znanstvenici su otkrili da akupunktura krije brojne prednosti za zdravlje i može biti alternativna metoda liječenja raznih tegoba, od glavobolje do pretilosti. Iako su znanstvenici dokazali brojne prednosti, alternativna medicina je često u drugom planu.

Kronična bol je jedan od najčešćih razloga zbog kojeg ljudi odluče isprobati akupunkturu, a mi vam donosimo 6 značajnih, znanstveno dokazanih, prednosti.

Bol u leđima

Akupunktura je učinkovita kod uklanjanja boli u leđima koja je vodeći uzrok podvrgavanja akupunkturi. Jedno istraživanje je dokazalo da su osobe, koje su odlazile na tretmane akupunkture, imale 15% bolje rezultate u odnosu na osobe koje su pile lijekove i odlazile kod kiropraktičara.

Djelovanje lijekova

Kineski znanstvenici su ustanovili da tretmani akupunkture mogu poboljšati djelovanje lijekova. U istraživanju su dokazali da akupunktura može poboljšati djelovanje lijekova protiv depresije, anksioznosti i nesanice. Lijekove u kombinaciji s akupunkturom možda možete piti u manjoj mjeri, što je odlično za smanjenje nuspojava lijekova kao što su mučnina, debljanje i smanjenje libida.

Nadraženost želuca

Znanstvenici iz Brazila su ustanovili da akupunktura može spriječiti pojavu žgaravice i zatvora kod trudnica. Čak 75% trudnica je osjetilo olakšanje nakon odlaska na tretmane akupunkture. Kako bi se smanjio unos lijekova tijekom trudnoće, akupunktura je odličan način za ublažavanje trudničkih tegoba.

Zračenje

Osobe koje pate od raka i odlaze na tretmane zračenja doživljavaju razne simptome, ovisno o dijelu tijela koji se liječi. Akupunktura može ublažiti nuspojave zračenja. U američkom istraživanju se ustanovilo da akupunktura može smanjiti učestalost mučnina. Akupunktura nije poboljšala djelovanje zračenja, ali je znatno ublažila posljedice zračenja i poboljšala kvalitetu života kod pacijenata.

Glavobolja

Veliki broj istraživanja je promatralo učinak akupunkture na glavobolju i migrenu. Pregled svih istraživanja daje jasne rezultate koji upućuju na to da su tretmani akupunkture učinkoviti u oslobađanju od glavobolja i migrena.

Pretilost

Iako točan razlog još uvijek nije poznat, akupunktura može potaknuti mršavljenje. Korejski znanstvenici su ustanovili da akupunktura može biti učinkovitija od raznih dijetetskih proizvoda. Najbolja kombinacija su tretmani akupunkture, redovita tjelovježba i pravilna prehrana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE

Najnovije

Najčitanije