Pripreme za ispit započnite na vrijeme!

Pripreme za ispit započnite na vrijeme!

Pripreme za ispit započnite na vrijeme!
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.03.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Moždane stanice podložne su stresu i potreban im je odmor kako bi se obnovile i omogućile ispravan rad mozga i živčanog sustava kao cjeline. Važna karika u obnovi stanica, postupku pamćenja i prijenosa informacija je stanična membrana.

Prijenos informacija i pamćenje

Sastavni dio membrana moždanih stanica su fosfolipidi - složene molekule građene od fosfora, glicerola i polinezasićenih masnih kiselina dugih lanaca. Moždani fosfolipidi imaju važnu ulogu pri prijenosu informacija od stanice do stanice, bilo da ih propuštaju ili pohranjuju. Oni su vrlo osjetljivi, lako se mijenjaju i jednostavno oksidiraju izazivajući tako poremećaje u radu mozga. Kako bi se sačuvalo dobro pamćenje i koncentracija, fosfolipidi moždanih membrana redovito se obnavljaju. Starenjem i stresnim situacijama postupno se smanjuje sposobnost obnavljanja, što smanjuje intelektualne sposobnosti. Znanstveni radovi u Institutu za biološka istraživanja Yves Ponroy pokazali su kako unos specifičnih fosfolipida prehranom omogućuje potpuniju obnovu oštećenih membrana i otklanjanje nastalih smetnji u pamćenju i raspoloženju.

Ekstrakcija fosfolipida iz žumanjka jajeta

U sklopu svojih istraživanja znanstvenici Instituta Yves Ponroy došli su do važnog otkrića Ovofosfolipida®, koji su postali međunarodno zaštićeni izum, a dobiveni su ekstrakcijom iz žumanjka jajeta. Riječ je o fosfolipidima koji se nakon apsorpcije u organizmu prenose do mozga gdje pridonose obnavljanju staničnih membrana.

Ovofosfolipidi® sadrže iste višestruko nezasićene masne kiseline dugih lanaca kao i specifični fosfolipidi stanica mozga. Te su masne kiseline nužne za obnavljanje i dobro funkcioniranje membrana živčanih stanica mozga te sudjeluju u metabolizmu pojedinih neurotransmitera koji utječu na raspoloženje, psihičku ravnotežu, spavanje, pamćenje.

Klinička studija dr. Herbauta provedena s fosfolipidima bogatim polinezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca pokazala je 92 postotno poboljšanje kod poteškoća pri učenju (pamćenje, koncentracija, pozornost, intelektualni umor).

Kako djeluje Leciton za mlade?

Lecitone za mlade ima dvostruko djelovanje:

Brzo djelovanje u slučaju tjelesnog i intelektualnog umora

Tradicionalno, ekstrakt biljke kole preporučuje se kod pojačanog intelektualnog napora jer smanjuje osjećaj umora i suzbija pospanost. Ksantini kole imaju neurostimulativno djelovanje, odnosno pospješuju iskorištenje kisika u živčanim stanicama, čime pojačavaju budnost i koncentraciju.

Vitamin C sudjeluje u biosintezi neurotransmitera prijeko potrebnih u prenošenju informacija kroz središnji živčani sustav i ima važnu ulogu u borbi protiv umora.

Vitamini B-skupine - B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12 nužni su u intenzivnom metabolizmu živčanog sustava.

Produženo, dubinsko djelovanje

Ovofosfolipidi® bogati su višestruko nezasićenim masnim kiselinama dugih lanaca koje su potrebne za pravilnu funkciju mozga. One su glavni sastavni dio membrana živčanih stanica mozga i potrebne su u njihovoj obnovi.

Vitamin E štiti membrane živčanih stanica zahvaljujući antioksidativnom djelovanju.

DOKAZANO DJELOVANJE

- 78% smanjen osjećaj umora nakon mjesec dana uzimanja (Studija dr. Herbauta o učinku fosfolipida bogatih s PUFA-LC, 1982.)

- 57% poboljšana koncentracija nakon 2 mjeseca upotrebe (Studija dr. J.J.Fridericha: Poboljšanje koncentracije nakon primjene proizvoda Lecitone Jeune)

Kada uzimati Leciton za mlade?

Za obnovu oštećenih fosfolipida i povratak pravilne funkcije moždanih stanica započnite uzimanje Leciton mjesec dana prije ispita. Nastavite uzimati po dvije kapsule na dan tijekom priprema za ispit kako biste u trenutku ispita zadržali maksimalnu koncentraciju.

Leciton za mlade potražite u ljekarnama!

Proizvođač: Laboratoires Yves Ponroy, Francuska.

www.yvesponroy.com.hr

Uvoznik i zastupnik za Hrvatsku: Medical Intertrade d.o.o.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije