Božić u domu Sanje Doležal: ‘Ne mogu zamisliti blagdanski stol bez mirisa vanilin kiflica’

Božić u domu Sanje Doležal: ‘Ne mogu zamisliti blagdanski stol bez mirisa vanilin kiflica’

Božić u domu Sanje Doležal: ‘Ne mogu zamisliti blagdanski stol bez mirisa vanilin kiflica’
  • Objavljeno: Nedjelja, 25.12.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Sanja Doležal (Instagram: @sanjadoezal)

Pjevačica i voditeljica Sanja Doležal poznata je, osim po hitovima iz grupe Novih Fosila poput "Još te volim" i "Za dobra stara vremena", po svom kulinarskom umijeću i ljubavi prema receptima. Kada je popularna glazbena grupa odlučila uzeti pauzu, Sanja je pokrenula prvi televizijski talk show koji se emitirao na programu RTL televizije, od 2004. do 2006. godine.

Prošlog desetljeća započela je na projektu Kuhari na Youtube-u, a zatim je 2018. godine dobila svoj segment 'Kuhanje je IN' u emisiji In Magazin. U studiju je skuhala preko tisuću jela, stoga ne možemo ni zamisliti koliko je recepata prošlo kroz kuhinju njezinog doma. Svestrana 59-godišnjakinja otkrila nam je jedan od njih, i to onaj bez kojeg ne bi mogla zamisliti blagdanski period sa svojim bližnjima.

"Što se tiče blagdana, u mom je domu uvijek tradicija prisutna, što podrazumijeva puricu s mlincima, juhu i pašticadu s njokima na Božićnom okupljanju obitelji. Uz to pregršt malih kolačića koji se počinju peći već dva tjedna prije Božića", rekla voditeljica. Dodala je kako se svi recepti u njezinoj obitelji prenose s koljena na koljeno, kao što je i slučaj s ukusnim vanilin kiflicama.

"Bez mirisa vanili kiflica koje moja mama radi najbolje na svijetu, ne mogu zamisliti blagdanski stol. Uvijek se radi dupla smjesa, jer se znalo dogoditi i kad sam ja bila mala i kad su moja djeca bila mala, da ih nestane prije Božića. Zato je pravo umijeće, dobro ih sakriti kad se ispeku", ispričala je pjevačica, stoga smo ju zamolili da s nama podijeli i svoj obiteljski recept.

Recept za vanilin kiflice

Sastojci:

  • 35 dkg brašna
  • 250 gr maslaca
  • 10 dkg samljevenih oraha
  • 8 dkg šećera
  • 1 bjelanjak

Priprema:

Umijesiti tijesto od svih sastojaka, oblikovati kiflice. Peći na 150 stupnjeva cca 20 min. Vruće uvaljati u šećer u prahu pomiješan s vanili šećerom.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije