Saznajte kako se što brže riješiti prehlade

Saznajte kako se što brže riješiti prehlade

Saznajte kako se što brže riješiti prehlade
  • Objavljeno: Petak, 29.11.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Prehlada je izrazito česta bolest koju uzrokuje velik broj različitih virusa. Ova se bolest najčešće pojavljuje u hladnije doba godine, a rijetko tko se s njom ne susretne tijekom zimske sezone.

Boravak u javnim, zatvorenim prostorima s više ljudi jedan od najlakših načina da se zarazite. Prvi se simptomi pojavljuju već 2 do 3 dana nakon zaraze. Kao prvi simptom najčešće se javlja lagano grebanje u grlu uz osjećaj iscrpljenosti. U danima koji slijede dolazi do pojave jačih simptoma kao što su začepljen nos, curenje iz nosa, kašalj, grlobolja i suzne oči. Iako se povišena temperatura u pravilu javlja kod gripe, a ne kod prehlade, može ponekad biti blago povišena.

Prehladu je najbolje i najučinkovitije liječiti kod kuće. U slučaju prehlade, dakle, uzmite predah i ostanite nekoliko dana kod kuće.

Za ublažavanje jačine i smanjenje vremena trajanja prehlade posegnite za namirnicama bogatim antioksidansima kao što su:

  • kelj

  • brokula

  • brusnice

  • crveni luk

  • borovnice

Također, pomoći će vam i začini poput češnjaka, đumbira, mente i čilija.

Osim namirnica i začina, potrebno je unositi dovoljno tekućine kako tijelo ne bi dehidriralo. Posegnite za biljnim čajevima s medom i limunom, dok je kofein i alkohol u ovom stanju potrebno izbjegavati.

Da bi ste još brže ozdravili od prehlade i gripe, možete si pomoći lijekovima s ibuprofenom i fenilefrinom. Ibuprofen djeluje protiv bolova, oticanja i povišene tjelesne temperature, dok fenilefrin smanjuje oticanje nosne sluznice, omogućuje lakše disanje kroz nos i smanjuje pritisak koji može uzrokovati glavobolju.

Ibufix i Ibufix Forte tablete sadrže ibuprofen i fenilefrin zahvaljujući čemu uspješno uklanjaju simptome prehlade i gripe s učinkom do 8 sati.

ibufix i ibufix forte

Ibufix i Ibufix Forte olakšavaju klasične simptome prehlade i gripe - bolove u mišićima i zglobovima, glavobolju, povišenu tjelesnu temperaturu, grlobolju, začepljen nos i sinuse.

Ibufix i Ibufix Forte tablete namijenjene su odraslima i adolescentima iznad 12 godina, a mogu se kupiti u ljekarnama bez liječničkog recepta.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Plaćeni oglas o lijeku

IBUF-AD-002-22112019

Vitashop

Najnovije

Najčitanije