Anatomija jednog orgazma

Anatomija jednog orgazma

Anatomija jednog orgazma
  • Objavljeno: Utorak, 28.07.2009.
  • Broj pregleda: 7.141
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Tajna orgazma

Prema nekoliko većih anketa, samo 25 posto žena uvijek doživi vrhunac tijekom seksa s partnerom. Ostatak nas, ili ga doživi ponekad ili nikad tijekom snošaja. U odnosu na mušku verziju (više od 90 posto muškaraca doživi orgazam uvijek), a ženski "O" je prolazan fenomen. Postavlja se pitanje: Zašto? Što je dovraga mislila Majka Priroda?

To je ono što je biolozima bilo teško za shvatiti. U svojoj knjizi "Slučaj ženskog orgazma: Rupa u evolucijskoj znanosti" Elisabeth Lloyd, profesorice biologije na Sveučilištu Indiana, razotkriva gotovo svaku teoriju koja je ikada pokušavala pronaći evolucijsku svrhu ženskog orgazma. "Klitoris ima neizostavnu funkciji promicanja seksualnog uzbuđenja," kaže dr. Lloyda. "No, stvarna je istina da orgazam nikada  nije povezan sa uspješnom reprodukcijom." Zato što žene zatrudne bez orgazma, znanstvenici ne mogu shvatiti zašto orgazam uopće postoji.

Dobra vijest je da se većina znanstvenika slaže kako orgazam nastaje. Evo što oni znaju do sada - i kako to znanje može pomoći prosječnoj djevojci da svršava češće. Jer čak i ako se dokaže da su orgazmi besmisleni u smislu održavanju vrste, oni još uvijek pružaju jako dobar osjećaj.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Kako zavoditi horoskopske znakove

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Najnovije

Najčitanije