Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Jogurt za muževnost?

Jogurt za muževnost?

Jogurt za muževnost?
  • Objavljeno: Petak, 11.05.2012.
  • Broj pregleda: 935
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Cilj istraživanja je bio otkriti utjecaj probiotika na pretilost, a rezultat koji su znanstvenici dobili je bio daleko od očekivanog.

Poznato je da probiotička svojstva jogurta smiruju probavni sustav, a novo istraživanje pokazuje da probiotici muškarce mogu učiniti muževnijima.

Znanstvenici iz Massachusettsa su proveli istraživanje na laboratorijskim miševima. Miševe su podijelili u tri skupine. Jednu su svakodnevno hranili probiotičkim jogurtom, druga skupina je jela uobičajenu vrstu hrane, a treća skupina je jela nezdravu hranu. 

Testisi mužjaka hranjenih probiotičkom prehranom su bili za čak 5% teži od onih hranjenih uobičajenom hranom, a 15% teži od miševa hranjenih nezdravom hranom.

U eksperimentu parenja, skupina miševa koja je jela jogurt, brže je oplodila ženke, a također su producirali više mladih, za razliku od druge skupine.

Osim uspješnijih rezultata u parenju, miševi hranjeni jogurtom su imali sjajnije i ljepše krzno te su bili vitkiji.

Osim mužjaka, ženke su također imale određene koristi od probiotičke prehrane. Potomci, koje su okotile, bili su zdraviji i snažniji, a sami okot je bio znatno manje bolan.

"Rezultati upućuju da svakako treba provesti istraživanje u kojemu će se otkriti imaju li probiotici isti učinak i na muškarce", DailyMail prenosi izjavu prof. Erica Alma.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti