Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zaštitimo se od alergija novom generacijom pčelinjih proizvoda

Zaštitimo se od alergija novom generacijom pčelinjih proizvoda

Zaštitimo se od alergija novom generacijom pčelinjih proizvoda
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.04.2011.
  • Broj pregleda: 3.763
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Alergija je prekomjerna reakcija organizma na određenu tvar, a spada u najčešće zdravstvene tegobe modernog svijeta. Uzrokovana je reakcijom vlastitog imunološkog sustava, koji štiti tijelo od raznih oboljenja stvaranjem antitijela koja se bore protiv bakterija i virusa. Međutim, kad je osoba alergična, imunološki sustav reagira pretjerano pokušavajući zaštititi organizam od alergena. Alergije je početkom 20. stoljeća prvi uočio i liječio bečki liječnik Clemens von Pirquet, koji je kod nekih svojih pacijenata primijetio reakcije na određene podražaje iz okoline, kao što su prašina, pelud i hrana.

Peludna alergija najčešća je alergijska bolest izazvana česticama cvjetnog praha. Obično započinje u rano proljeće, a može potrajati sve do kraja listopada. Djelujući preventivno, simptomi poput  začepljenog nosa, curenja iz nosa, suzenja, crvenila i otečenosti očiju, kihanja, kašlja i promuklosti, svrbeži očiju, nosa i grla te podočnjaka mogu se ublažiti ili čak potpuno izbjeći.

 

HeprocetHeprocet je poseban pčelinji recept propolisa i peludi dalmatinske biljke bušinac s dodatkom kalcija, koji na prirodan način štiti i jača obranu organizma od alergija. Istraživanjem je utvrđeno da sastojci Heproceta blokiraju oslobađanje histamina,  glavnog uzročnika simptoma alergija. Kalcij je vrlo važan u sprječavanju alergija, a bušinac i propolis poboljšavaju njegovu apsorpciju iz probavnog sustava u krv. Na taj način se povećava njegova koncentracija u cirkulaciji. Kod peludne alergije, stručnjaci iz Hedere preporučuju započeti uzimanje preparata dva tjedna prije početka cvjetanja biljaka.

Nikakvi štetni učinci nisu zabilježeni niti se očekuju kod preporučenih doza.

Tvrtka Hedera osnovana je 1988. godine. Specijalizirana je za proizvodnju prirodnih preparata biljnog i pčelinjeg porijekla bez kemijske obrade osnovnih sirovina (bez otapanja u alkoholu). Takav postupak jamči iznimnu kvalitetu te jedinstvenost proizvoda, ali i očuvanje svih ljekovitih spojeva iz neke supstance.

Osnova strateškog razvoja tvrtke je projekt "Apiceutici". On se temelji na tehnologijskom razvoju i proizvodnji pčelinjih preparata sa znanstveno dokazanim ljekovitim djelovanjem oslanjajući se prvenstveno na veliki domaći potencijal te surađujući s preko 300 hrvatskih pčelara. U okviru programa Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za poduzeća utemeljena na znanju, tvrtka je u suradnji s Institutom Ruđer Bošković iz Zagreba i Institutom pomorske medicine iz Splita započela istraživanje hrvatskog propolisa i pčelinje peludi s dalmatinske biljke bušinac (Cistus monspeliensis) u izvornom obliku. Rezultati toga istraživanja ugrađeni su u Hederine preparate koji su registrirani kao dodaci prehrani.

S obzirom na jedinstvenost preparata te inovativan način proizvodnje, proizvodi se mogu pronaći u ljekarnama i biljnim drogerijama. 

Hedera d.o.o.
21311 Stobreč
Croatia
Tel/Fax: +385 (0)21 325-410
URL: www.hedera.hr
E-mail: hedera@ hedera.hr

Komentari

Najnovije

Najčitanije