Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija

Egipatska depilacija
  • Objavljeno: Utorak, 08.07.2008.
  • Broj pregleda: 629
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Egipatska depilacija sve je popularnija zbog svoje jednostavnosti i učinkovitosti, kako na kraći, tako i na duži period.Pročitajte kako se možete depilirati kod kuće, koristeći samo sastojke koje već imate kod kuće...

Egipatska ili šećerna depilacija je vrsta depilacije koja je jeftina, dovoljno jednostavna da se može obavljati samostalno kod kuće, te predstavlja alternativu depilaciji voskom. Ideja egipatske depilacije je odstraniti dlačicu zajedno s korijenom. Na taj način ponovno izrastanje je znatno usporeno, dlačica je manje, a koža je mekša i glađa nego kod brijanja britvicom.

Egipatska depilacija izvodi se pomoću smjese šećera, vode i limunovog soka. Ovo su sastojci na koje samo izuzetno osjetljiva koža može negativno reagirati. U pravilu reakcije nema, što ovaj tip depilacije čini posebno privlačnim. S tom smjesom postupa se slično kao i s voskom, no ipak postoje neke razlike koje prije svega imaju za posljedicu smanjenje boli.

Zamiješajte sljedeće sastojke u omjeru:

  • 400g šećera
  • 60ml limunovog soka
  • 60ml vode

Zamiješajte smjesu u većoj posudi s drškom te na laganoj vatri zagrijte preko 100°C. Pazite da se ne prekuha. Temperaturu možete mjeriti termometrom za kolače. Skinite smjesu s vatre i kad se dovoljno ohladi prelijte je u staklenu ili keramičku posudu. U slučaju višekratnog korištenja, smjesu možete podgrijati u mikrovalnoj pečnici ili u većoj posudi s vrućom vodom, pa budite sigurni da je posuda u koju prelijevate adekvatnog oblika i dimenzija. (Podgrijavanje na štednjaku teže je jer nije lako postići ravnomjernost). Također, podgrijavanjem se smjesa dodatno stvrdne, tako da nemojte pripremiti prevelike količine za buduću upotrebu jer je "broj podgrijavanja" ograničen.

Sada se smjesa mora nastaviti dalje hladiti pa za to vrijeme možete izrezati trakice. Dakle, potrebna Vam je pamučna tkanina koju izrežite u trake široke oko 2 cm. Za ovu namjenu, tkanina ne bi trebala biti pregrubo vezena.

Važno je da se smjesa dovoljno ohladi kako se ne biste opekli. Ako prstom provjeravate je li smjesa dovoljno hladna, sjetite se da su Vaši pazusi, a pogotovo intimna područja, osjetljiviji nego jagodica prsta ili dlan ruke.

Kad se smjesa dovoljno ohladi, koristeći tup nož, štapić od sladoleda, ili bilo što sličnog oblika, nanesite smjesu na kožu. Nakon toga prekrijte pamučnim trakicama i ostavite tako nekoliko minuta.

Sada dolazi trenutak istine - potegnite na brzinu u smjeru rasta dlačica kao da skidate flaster.

I? Jeste li zadovoljni rezultatom? Uživanje u glatkoj koži trebalo bi potrajati barem sljedeća 2 tjedna.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Najzdravije namirnice za prosinac

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije