Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Stvari koje niste znali o šamponu

Stvari koje niste znali o šamponu

Stvari koje niste znali o šamponu
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.11.2010.
  • Broj pregleda: 1.762
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Šampon nije najvažniji dio pranja kose

Možete kupiti najskuplji šampon na tržištu, ali ako ga ne koristite ispravno nećete vidjeti rezultate. Masiranje na kožu i kosu, kao i ispiranje su najvažnije dijelovi pranja kose. Prstima masirajte vlasište, dok nanosite šampon kako bi se oslobodili od lučenja sebuma da folikul kose može rasti zdravo. I uvijek budite sigurni da ste isprali šampon potpuno iz kose kako bi se spriječilo nakupljanje.

Prirodni pripravci nisu nužno bolji

Samo zato što šampon sadrži prirodni sastojak ne znači da je sastojak dobar za vas. Limun, na primjer, može iritirati kožu i kosu. Metvica i mentol, koji kada se koriste u salonu mogu stvoriti umirujući efekt, zapravo mogu uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije kada se koriste u domaćim lijekovima.

Manje je više

Koristeći previše šampona, stvarate puno pjene što je zapravo kontraproduktivno. Pjena može biti učinkovita za kosu i vlasište, ali previše pjene zapravo sprječava ispravno djelovanje šampona.

Sastojci koji vam se čine dobri

Neki šamponi sadrže maslinovo ulje ili kavijar, ali da bi to napravilo razliku, šampon mora sadržavati jedan do pet posto tog sastojka. Isto tako, kada tvrtke čine velika obećanje, one moraju dati rezultate odmah. Dakle, ako koristite šampon, on može raditi dobro prvih nekoliko puta, ali možda ćete primijetiti da treći ili četvrti put ne pokazuje rezultate.

Možete kupiti šampon u ljekarni

Iako sete u prošlosti možda čuli da ne bi trebali kupovati proizvode za kosu iz salona u ljekarna ili trgovačkim centrima jer mogu biti razrijeđen ili niske kvalitete, to nije nužno slučaj.

Plavuše trebaju koristiti šampon za dubinsko pranje kose

Ako kemijski tretirate svijetlu kose, trebate koristiti šampon za dubinsko pranje kose. Obojena kosa postaje vrlo porozna i lako može apsorbirati neželjene žućkaste tonove izvan okruženja, kao od laka za kosu, znojenja, smoga, pa čak i minerala iz tuša. Korištenje šampona za dubinsko pranje kose jednom tjedno pomoći će vam neutralizirati one neželjene tonove.

Vaša kosa se ne navikava na šampon tijekom vremena

Ukoliko šampon ne radi tako dobro kao nekad nakon nekog vremena, ne bacajte ga. Kosa se mijenja s godišnjim dobima, tako da može doći do razlike u teksturi. Ili, ako niste dovoljno temeljito ispirali šampon, mogao bi se nakupiti na vlasište. To nema nikakve veze sa šamponom.

Čak ni najbolji šampon ne može trajno promijeniti kosu

Pranje kose s pravim šamponom je kao veliki program vježbanja: dok god to činite kosa će izgledati dobro, ali ako prestanete, tri mjeseca kasnije ste se vratili na početak.

Komentari

Najnovije

Najčitanije