Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vrijeme je za čišćenje uma i prostora!

Vrijeme je za čišćenje uma i prostora!

Vrijeme je za čišćenje uma i prostora!
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.09.2016.
  • Broj pregleda: 637
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Ljeto je pri kraju, što znači da vjerojatno imate nove projekte na osobnom ili poslovnom planu. Za takve promjene potrebno je puno koncentracije. Primjećujete li da ne možete zadržati fokus? Ometa vas i najmanji zvuk ili šum? Misli vam lako odlutaju? Ako primijetite poteškoće s produktivnošću, vjerojatno ste započeli previše stvari odjednom i stvorili ste nered u kojem se teško snalazite.

Neuroznanstvenici sa Sveučilišta Princeton povezuju nered sa smanjenom sposobnošću za obradu podataka, povećanom frustracijom, padom koncentracije, stresom i smanjenom produktivnošću. Naš mozak nije sposoban odjednom raspolagati s previše informacija ili zadataka, i pritom ih jednako kvalitetno izvršavati.

Provjerite zašto nam je potrebno energetsko čišćenje i zacjeljivanje!

Nemojte kriviti sebe. Vizualni podražaji imaju veći prioritet od naših mentalnih ciljeva. To je jednostavno način na koji ljudski um funkcionira. To se posebno odnosi na projekte koji zahtijevaju strogi fokus, kao što su ažuriranje životopisa, izračunavanje poreza ili promjena načina života što uključuje zdravu prehranu i kontinuirano vježbanje.

Srećom, postoji način na koji si možete olakšati. To prvenstveno uključuje čišćenje nepotrebnih stavki. Nakon toga možete početi planirati, organizirati i ostvarivati planove. Ovim pristupom ne samo da ćete se osloboditi nepotrebnih koraka, nego ćete i osvijestiti krajnje ciljeve. Osim ostvarivanja ciljeva, znanstvenici sa Sveučilišta u Marylandu otkrili su da je čišćenje nereda direktno povezano s gubitkom težine. Ne samo da će se vaš prostor i um osjećati lakšim, nego i vaše tijelo.

Za početak je vrlo važno znati da postoji razlika u kvaliteti nereda. Za jasnije ciljeve, morate se osloboditi nepotrebnog nereda, viška koji samo odvlači misli i ne nudi rješenje. Ovisno o tome u kojem smjeru se kreću vaši planovi, na tom području počnite djelovati.

Saznajte kako se očistiti od negativne energije!

Na primjer, riješite se odjeće ili stvari koje niste koristili više od pet godina. Ako osjetite zadovoljstvo i olakšanje, na dobrom ste putu. Ovo su neke ideje s kojima možete započeti čišćenje:

  • obrišite nepotrebne e mailove
  • ispraznite ladice
  • izbacite nepotrebne stvari iz podruma ili tavana
  • riješite se stare odjeće
  • očistite ormare, hladnjake, kutije, police….

I za kraj, pokušajte održavati stvoreni red i na taj način si olakšajte iduće čišćenje.

Komentari

Najnovije

Najčitanije