Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Vježbe za lijep i ravan trbuh

Vježbe za lijep i ravan trbuh

Vježbe za lijep i ravan trbuh
  • Objavljeno: Petak, 08.03.2013.
  • Broj pregleda: 4.311
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Znamo da su sklekovi odlični za gotovo cijelo tijelo. Učvršćuju ruke, leđa, trbuh, noge i ramena. Nažalost, koliko god da su učinkoviti, toliko su i dosadni.

Kako bi sklekovi bili zanimljiviji, a jednako učinkoviti, donosimo vam vježbe koje predstavljaju razne varijacije osnovne vježbe sklekova.

Vježba 1.

Zauzmite položaj za sklekove, tako da ruke budu u ravnini s ramenima. Podignite lijevo stopalo nekoliko centimetara od poda i privucite ga prema desnom laktu. Zadržite položaj oko 3 sekunde i vratite se u početni položaj. Ponovite isto s desnom nogom. Napravite 10 ponavljanja sa svakom nogom.

Vježba 2.

Zauzmite položaj za sklekove. Podignite desnu ruku i omotajte ju ispod tijela i uhvatite lijevu stranu tijela, odmah kod rebara. Zadržite položaj 3 sekunde i vratite se u početni položaj. Ponovite isto s lijevom rukom. Napravite 10 ponavljanja sa svakom rukom.

Vježba 3.

Zauzmite položaj za sklekove i okrenite se bočno prema podu tako da su stopala spojena. Podignite desnu ruku u zrak i zadržite položaj 3 sekunde. Ponovite isto s lijevom rukom.  Napravite 10 ponavljanja sa svakom rukom.

Vježba 4.

Zauzmite položaj za sklekove. Neka vrat bude u ravnini s kralježnicom. Podignite desnu ruku i ispružite ju (biceps mora biti pored vašeg desnog uha) i podignite lijevu nogu nekoliko centimetara od poda. Zadržite položaj oko 3 sekunde, dok su bokovi i ramena u ravnini. Ponovite isto s drugom stranom. Napravite 10 ponavljanja sa svakom rukom.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Pripremite tijelo za plažu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije