Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Neprijatelj u vama!

Neprijatelj u vama!

Neprijatelj u vama!
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.02.2013.
  • Broj pregleda: 4.417
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Zašto je kronična upala opasna?

Riječ upala vas sigurno podsjeća na otečeno koljeno zbog trčanja ili prištić na licu. To su učestali problemi koji se liječe lako, najčešće i pomoću lijekova iz kuhinjskog ormarića.

Ipak, postoji drugi oblik upale, a to je kronična upala. Ona se javlja polako i može biti prisutna duže vrijeme. Ne možete ju osjetiti. Ne možete se testirati na nju. Brojna istraživanja su pokazala da je kronična upala povezana s nastankom ozbiljnih zdravstvenih problema.

Znanstvenici su još uvijek u potrazi za odgovorom kako kronična upala točno funkcionira. Ono što sigurno znaju je da počinje od imunološkog sustava, sustava koji je zaslužan za obranu tijela od bolesti. Kada ste ozlijeđeni ili bolesni, imunološki sustav počinje pojačano raditi. Tijelo potiče oslobađanje bijelih krvnih stanica koje lociraju infekciju i bore se s njom. Kada je prisutna kronična upala, u tijelu dolazi do stvaranja nepotrebnih bijelih krvnih zrnaca, a ona u krvotoku mogu ostati jako dugo.

Problem je u tome što vaše tijelo nije naviknuto na imunološki sustav koji ne zna obavljati svoj posao. Bespotrebno oslobađanje bijelih krvnih zrnaca može negativno utjecati na unutarnje organe i često napadaju ostale stanice tijela, ostavljajući mjesta za nastanak bolesti kao što je rak.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije