Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što položaj spavanja govori o vama?

Što položaj spavanja govori o vama?

Što položaj spavanja govori o vama?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 29.10.2012.
  • Broj pregleda: 4.814
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

U kojoj pozi spavate?

Postoji 6 najčešćih položaja spavanja, a vaša osobnost je ta koja određuje vama najomiljeniji položaj. I dok vi vjerojatno ni niste svjesni položaja u kojem najčešće spavate, on može otkriti puno toga o vama. Stručnjaci vjeruju da položaj spavanja može otkriti vašu osobnost i zdravstvene prednosti.

Položaj spavanja partnera i vas može otkriti kvalitetu veze i trenutno stanje u vezi, općenite karakteristike veze kao što su submisivnost partnera, nesigurnost ili dominaciju u vezi.

Slobodan pad

Spavanje na trbuhu s rukama iznad glave i glavom okrenutom na jednu stranu.

Osobnost

Ove osobe su ekstrovertne i drske. Čine se nervoznima, ali su izrazito osjetljive i kritiku gotovo uvijek primaju preosobno.

Zdravlje

Svaki položaj u kojemu spavate licem okrenutim prema dolje je dobar za probavu.

Fetus

Spavanje na jednoj strani tijela i sklupčanost. Ovo je najčešći položaj spavanja.

Osobnost

Osobe koje spavaju u ovom položaju su jake izvana, ali sramežljive i osjetljive iznutra. Često im treba malo više vremena da se opuste u nepoznatoj okolini i teško poklanjaju svoje povjerenje.

Zdravlje

Spavanje na lijevoj strani tijela može predstavljati opterećenje jetri, želucu i plućima. Ako ste ljubitelj položaja fetusa, što češće spavajte na desnoj strani tijela.

Trupac

Ležanje na jednoj strani tijela s ispruženim rukama uz tijelo.

Osobnost

Osobe koje spavaju u ovom položaju su društvene i opuštene. Najveći nedostatak je njihova sklonost da vjeruju bilo kome, čak i strancima zbog čega ih je lako nasamariti i prevariti.

Zdravlje

Ovaj položaj kralježnicu drži ravnom, što je odlično za osobe koje pate od bolova u leđima.

Čeznutljivost

Spavanje na jednoj strani tijela s rukama ispruženima ispred tijela.

Osobnost

Osobe koje spavaju u ovom položaju su znatiželjne i otvorene prema novim stvarima, ali su istovremeno sumnjive i cinične. Njima najviše vremena treba da donesu odluku jer neprestano važu prednosti i nedostatke, ali kada jednom donesu odluku, nikada ne požale.

Zdravlje

Ovakav položaj može uzrokovati žgaravicu i apneju. Ako se često osjećate umorno, bez obzira na količinu sna, svakako se obratite liječniku.

Vojnik

Spavanje na leđima dok su ruke ispružene uz tijelo.

Osobnost

Ove osobe su tihe i rezervirane. Ne vole raditi preveliku dramu oko raznih stvari i drže visoke kriterije i standarde prema sebi samima i okolini.

Prednosti

Istraživanja su pokazala da ovaj položaj spavanja povećava rizik od nastanka hrkanja, teškoća u disanju i općenito lošeg sna.

Zvijezda

Spavanje na leđima s rukama ispruženima iznad glave.

Osobnost

Ove osobe su odlični prijatelji i dobri slušatelji. Uvijek će ponuditi pomoć i ne vole biti u središtu pozornosti.

Zdravlje

Kao i kod položaja vojnika, položaj zvijezde povećava rizik od nastanka hrkanja i poteškoća u disanju.

Komentari

Najnovije

Najčitanije