Gotovi u 30 minuta: Neodoljivi raspucanci od limuna

Gotovi u 30 minuta: Neodoljivi raspucanci od limuna

Gotovi u 30 minuta: Neodoljivi raspucanci od limuna
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.12.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Canva

Uz klasične, čokoladne raspucance, u zadnje se vrijeme na društvenim mrežama često pojavljuju i oni u verziji od limuna. Iako ih nikada neće skinuti s trona prepoznatljivih čokoladnih božićnih kolačića, ova je varijanta možda prihvatljivija za one koji nisu veliki ljubitelji čokolade ili one koji imaju u planu pripremiti već previše slastica s čokoladom za svoj blagdanski stol. Dodatak limuna ovim kolačićima daje sočnost i osvježavajuću aromu citrusa koja može biti pun pogodak uz šalicu zimskog čaja kraj okićenog bora, u toplom ozračju vašeg dnevnog boravka.

S obzirom na to da ove jednostavne i brzo gotove kolačiće odmah zavole svi koji ih kušaju, slobodno pripremite i nešto veću količinu. Možete je udvostručiti ili utrostručiti, na primjer, pa podijeliti rodbini i prijateljima. Također, ne morate se bojati da će se pokvariti jer suhi keksići ovog tipa mogu stajati i do tjedan dana. No, vjerujte nam, neće.

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1 cijeli limun (korica i sok)
  • 125 g šećera
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja veličine
  • 1 žličica arome vanilije
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu (za valjanje)

Priprema:

  1. Umutite maslac sa šećerom dok ne postane kremast.
  2. Dodajte jaje, svježe iscijeđeni sok limuna, ribanu koricu limuna i sol te miješajte.
  3. Postupno dodajte suhe sastojke i mijesite dok se svi sastojci dobro ne povežu.
  4. Tijesto oblikujte u male kuglice, uvaljajte ih u šećer u prahu i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 12-15 minuta, dok se ne raspuknu.
  6. Ohladite kolačiće prije posluživanja i uživajte u osvježavajućem okusu raspucanaca od limuna.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije