Silvestrovo uz Bounty tortu: Hungry Mile donosi recept
Mile Butorac, na Instagramu poznat kao Hungry Mile, velik dio svoje kulinarske strasti posvećuje desertima kojima je vrlo teško odoljeti. Kolači za mnoge predstavljaju posebnu emociju, stoga smo Vam za Silvestrovo pripremili odličan slatki prijedlog - ukusnu i jednostavnu Bounty tortu.
Iako je studirao fizioterapiju, kuhanje je za ovog gastronomada prevladalo. Poznati 30-godišnji gastro bloger svoju je ljubav nakon sudjelovanja u emisiji 321 Kuhaj 2014. godine, pretvorio u životno zanimanje, stoga danas redovno sa svojom publikom i gastronomskim obožavateljima dijeli slatke i slane specijalitete, kako na Instagramu, tako i na blogu „Jedi do Mile volje“. Ako sami nemate ideju što biste mogli pripremiti za vikend, subotom ćete na našoj adresi zasigurno pronaći inspiraciju.
Recept za Bounty tortu
- Prava poslastica za sve ljubitelje kokosa
Sastojci
za biskvit:
- 4 jaja
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- 12 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
- 1 limun (korica)
kokos fil:
- 500 ml mlijeka
- 1 žlica ruma
- 1 bourbon vanili šećer (ili obični)
- 6 žlica šećera
- 10 dkg kokosa
- 3 žlice oštrog brašna
- – po želji 1 sjeme graha tonke
glazura:
- 10 dkg tamne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja - kokos po vrhu
Postupak
Kokos fil:
- U manji lonac dodajte mlijeko, rum i šećere (ako koristite tonku onda i nju naribajte), te stavite grijati na srednje jakoj vatri.
- U međuvremenu u drugoj zdjeli pomiješajte kokos i brašno.
- Kada je mlijeko zakuhalo, smanjite vatru i uz stalno miješanje dodajte kokos i brašno. Kad kao puding proključa ugasite vatru.
- Ostavite da se hladi.
Biskvit:
- Zagrijte pećnicu na 180, kalup obližite papirom za pečenje i premažite i dno i stranice s malo ulja
- U posebne zdjele odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjcima dodajte 4 žlice šećera i umutite ih u čvrst snijeg.
- Žumanjcima dodajte 4 žlice šećera i vanili šećer pa ih miksajte dok ne posvijetle. Dodajte im mlijeko i ulje te promiješajte.
- U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te ih postepeno umiješajte u smjesu.
- Dodajte naribanu koricu limuna i snijeg od bjelanjaka te ih lagano umiješajte.
- Polovicu smjese izlijte u kalup. Pecite oko 8 minuta na 180 dok se ne stvori korica i lagano ne porumeni.
- Izvadite koru iz pećnice, te po njoj ravnomjerno rasporedite od prije skuhanu kremu. Po kremi rasporedite preostalu biskvit smjesu i pecite još 20 minuta, probajte štapićem ili čačkalicom.
Glazura:
- U manjem lončiću zagrijte vrhnje, kada dođe do vrenja ugasite vatru i dodajte razlomljenu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada ne otopi.
- Po ohlađenoj torti prelijte prohlađenu glazuru i stavite u frižider 2 – 3 sata na hlađenje.
Najnovije
Najčitanije
-
Recept dana
Zapečeni tost sa šunkom, jajetom i sirom
20 min12345 -
Recept tjedna
Juneći gulaš s krumpirom
1 h12345 -
Recept mjeseca
Rotkohl ili pirjani "njemački"...
1:30h12345