Hungry Mile preporučuje: Klipići s kimom koji uvijek dobro ispadnu

Hungry Mile preporučuje: Klipići s kimom koji uvijek dobro ispadnu

Hungry Mile preporučuje: Klipići s kimom koji uvijek dobro ispadnu
  • Objavljeno: Subota, 29.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Hungry Mile

Kategorija: Zdrava prehrana

Posljednjih nekoliko mjeseci subotom nam kuhinja miriše po delicijama pripravljenim prema receptima Mile Butorca. Ako još uvijek ne znate tko je Hungry Mile, vrijeme je da saznate. Riječ je o autoru bloga „Jedi do Mile volje“ i popularnog Instagram profila hungry_mile, na kojem gotovo svakodnevno dijeli nove recepte sa svojih 37 500 pratitelja. Priznajemo da smo i mi među onima koje ideje iz njegove kuhinje uveseljavaju već godinama.

Za ovaj vikend Mile nam je preporučio jednostavan recept za kiflice s kimom. Nadamo se da ćete ga i vi isprobati jer mi jedva čekamo da zamirišu iz pećnice.

Recept za slane klipiće s kimom

Sastojci:

(za cca. 24 klipića)

  • 1 kg glatkog brašna
  • 600 ml mlijeka
  • 250 ml ulja
  • 1 kocka svježeg kvasca (42 g)
  • + žlica brašna i šećera
  • 25 g soli
  • 1 jaje
  • kim i krupna sol za posipanje

Priprema:

1. U manju zdjelicu razmrvite kvasac, dodajte mu po žlicu brašna i šećera pa prelijte s malo zagrijanog mlijeka, dobro promiješajte i ostavite da se diže.

2. Brašno prosijte i dodajte sol, ulje, dignuti kvasac i ostatak mlakog mlijeka, te zamijesite mekano tijesto. Tijesto mijesite duže kako bi bilo skroz mekano i rahlo, a onda ga na toplom ostavite da se diže, oko sat i pol.

3. Kada je tijesto dignuto od njega napravite oko 24 loptice, pokrijte ih krpom pa jednu po jednu krenite valjati u dugi oval, dug otprilike 20 cm. Tijesto zamatajte od gore prema dolje i usput ga prilikom motanja lagano rastežite.

4. Pazeći na razmak klipiće složite u plehove obložene papirom za pečenje i pokrivene krpom ostavite da se dižu 30 – 60 min. (Po plehu slažite oko 8 klipića.)

5. Prije pečenja premažite ih jajem koje ste razradili s malo ulja i pospite s kimom i krupnom soli. Pecite ih na 220°C 10 do 12 minuta.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije